Ved du noget? Skriv til os på mail eller MMS/SMS til 1224. (alm. takst)
Tålmodigheden i Helsingør Kommune er sluppet op i en sag fra Helsingør Svømmehal, hvor flere muslimske kvinder insisterer på at gå i svømmebassinerne med tøj på.
Det skriver Helsingør Dagblad i dag.
Svømning i alt andet end badetøj strider mod svømmehallens regler for hygiejne, og derfor har personalet i hallen gentagne gange forsøgt at overbevise de muslimske kvinder om at iføre sig en badedragt, inden de i springer i vandet.
Problemerne er opstået efter et initiativ fra kommunen, der en aften om ugen tilbyder kvinder en tur i badevandet unden mandlige livreddere eller badegæster.
Kvindeaftenen, der er for alle kvinder, bliver afholdt hver søndag, og initiativet blev søsat med den hensigt at få kvinder med anden etnisk baggrund til at deltage i flere fritidsaktiviteter i kommunen.
Tøj under bruseren
Også i baderummene, hvor man skal vaske sig uden badetøj, før man benytter svømmehallen, overtræder de muslimske kvinder reglerne, fordi de ikke vil tage tøjet af.
Og det er et stort problem, mener formand for Helsingør Kommunes Idræt- og Sundhedsudvalg, Jørgen E. Hansen.
- Det her har jeg en helt klar holdning til. Der er i svømmehallen nogle helt elementære regler, der skal overholdes. Medarbejderne kan og må ikke se igennem regler omkring renlighed og hygiejne, siger formanden til Helsingør Dagblad.
Mellem 50 og 80 kvinder har benyttet sig af kommunens tilbud, siden det startede for snart fire uger siden. Men til trods for den tilsyneladende succes med at få etniske kvinder til at deltage, er det altså ikke alt ved initiativet, der fungerer efter kommunens forhåbninger.
- Vi har forsøgt at få mere gang i de etniske kvinder, som ikke normalt kommer ud. Men der er dog grænser for tålmodigheden, siger Jørgen E. Hansen, som overvejer om arrangementet nu skal stoppes.
Personale siger fra
Svømmehallens leder Kristian Stockholm er også begyndt at overveje, om tilbuddet skal trækkes tilbage.
- De kvindelige livreddere, der har meldt sig til svømmeaftenerne på frivillig basis, er rimeligt frustrerede og får sværere ved at håndtere de her konflikter med de muslimske kvinder, fortæller svømmelederen, som frygter, at det bliver sværere og sværere at finde frivillig personale til arrangementerne.
Også formanden for Helsingør Kommunes Integrationsråd er forarget over situationen.
- Det her handler ikke om kultur, men om opdragelse, siger Duygu Aydinoglyu, der selv har rødder i Tyrkiet.
- Min kultur byder mig ikke, at vi skal opføre os sådan her. Jeg synes det er ærgerligt, for jeg har set, hvordan flere af kvinderne har nydt godt af projektet og er blevet gladere, siger integrationsformanden til dagbladet.
Svømmehallen åbner for sidste gang dørene for arrangementet i morgen aften. Herefter skal tilbuddet i næste uge evalueres, og der skal tages stilling til, om kommunen vil fortsætte initiativet.