Shipcraft fortsat ude i kulden efter frikendelse

Frikendelsen af Shipcraft får ikke Rederiforeningen af 2010 til at ændre holdning. Eksklusion står ved magt

På trods af at Shipcraft i denne uge blev frikendt for svigt af sikkerheden op til gidseltagningen, står Rederiforeningen af 2010 fast på at Shipcraft ikke er velkommen i brancheorganisationen. (Foto: Shipcraft.dk)
På trods af at Shipcraft i denne uge blev frikendt for svigt af sikkerheden op til gidseltagningen, står Rederiforeningen af 2010 fast på at Shipcraft ikke er velkommen i brancheorganisationen. (Foto: Shipcraft.dk)

Den 30. april fik rederiet Shipcraft sine seks søfolk frigivet efter 838 dages som gidsler hos somaliske pirater. Rederiet blev samtidig ekskluderet af sin brancheorganisation Rederiforeningen af 2010.

Begrundelsen var, at rederiet ikke i tilstrækkelig grad levede op til sit ansvar og havde udvist 'den rette adfærd' samt villighed til at gøre alt, hvad det kunne for at få de seks gidsler hjem hurtigst muligt

At rederiet i denne uge blev frikendt af Den Maritime Havarikommission for svigt af sikkerheden op til angrebet på skibet, rokker ikke ved rederiforeningens holdning - Shipcraft bliver ikke lukket ind i rederiforeningen igen.

Det slår formanden for Rederiforeningen af 2010, Søren Nørgaard Thomsen, fast over for netportalen Shipping Watch.

Ifølge den erfarne gidselforhandler Hans Slaman er Shipcrafts håndtering af gidselsagen med Søren og Eddy på mange punkter eksemplet på, hvordan man ikke bør gøre. PR-foto. Vagthund Sådan arbejder en professionel gidselforhandler

- Relateret til den beslutning, som vi tidligere har truffet, så ændrer denne undersøgelse ingenting.

- Den beslutning, som vi tog, var relateret til den adfærd, som vi forventer, at man som dansk rederi bør udvise, siger Søren Nørgaard Thomsen til Shipping Watch.

Rederiet Shipcrafts direktør Claus Bech har siden frigivelsen af søfolkene fastholdt, at han samarbejdede med myndighederne og fulgte de råd, som rederiet fik af sine rådgivere.

- Kun vores engelske og danske rådgivere samt de danske myndigheder har fuld indsigt i hele forhandlingsprocessen.

Søren Lyngbjørn kæmper stadig med nervebetændelse, men er ved godt mod og trives på sit elskede Ærø. (Arkivfoto: Henning Hjorth) Vagthund Søren: Jeg er syg - men jeg lader som om jeg er rask

- Vi har ingen erfaring i forhandling med kriminelle, og vi har derfor fulgt den rådgivning, vi har fået, har Claus Bech udtalt til dagbladet Børsen.

Hvad det så præcist er, der efter rederiforeningens opfattelse er gået galt, siden søfolkene skulle være tilfangetaget i over to år, har det ikke været muligt at få en kommentar til fra Rederiforeningen af 2010.

På baggrund af Havarikommissionens frifindelse af Shipcraft forventer Claus Bech ifølge Børsen, at Nordsjællands Politi frafalder den sigtelse, der er rejst mod rederiet Shipcraft ved direktøren.

Søfartens Ledere meldte Shipcraft til politiet i 2011, både for overtrædelse af lov om sikkerhed til søs og straffeloven. Der er ikke rejst andre sigtelser i sagen.

I løbet af en måned til to vil Nordsjællands Politi være klar med en afklaring af, hvorvidt sagen kan få et retligt efterspil.

Se også: Eks-gidsler kører sag mod Shipcraft

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere