Poul Madsen: Andres rolle i gidselsag må undersøges

Ekstra Bladets chefredaktør: Politikerne må komme ud af busken - det er for let kun at give pressen skylden

Det er en god idé, med en undersøgelse af, hvorfor de seks søfolk fra Shipcraft, herunder de to danskere Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz, skulle være gidsler i mere end to år og tre måneder.

Det siger chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen.

- Det er en fremragende idé. Den eneste rolle, der overhovedet er belyst, er Ekstra Bladets.

- Vi mangler stadig svar på, hvorfor der skulle gå så lang tid, før søfolkene blev frigivet, og hvad myndighederne overhovedet foretog sig, siger Poul Madsen til Ritzau.

Enhedslisten kræver lørdag en undersøgelse af, hvilken betydning aktører som rederiforeningen, Udenrigsministeriet, efterretningstjenesten og de private professionelle forhandlingsfirmaer har haft på, at gidselaffæren blev så langvarig.

Se også: Shipcraft fortsat ude i kulden efter frikendelse

Efter søfolkenes frigivelse den 30. april fik pressen skylden for, at sagen var trukket ud. Det skete efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor udenrigsminister Villy Søvndal (SF) orienterede politikerne sekunderet af chefen for Borgerservice.

Især rettede de borgerlige politikere i Udenrigspolitisk Nævn skytset mod Ekstra Bladets langvarige kampagne. Den blev søsat halvandet år efter kidnapningen.

- Det er som om, at det er belejligt nemt bare at give pressen skylden for alt hvad der er sket. Det er den berømte historie om aben, der bliver sendt videre så man ikke selv sidder tilbage og befolkningen kan se, at man skal stå til ansvar.

- Jeg synes, at der er brug for, at politikerne kommer ud af busken og få lavet den her undersøgelse. I det første år skete der heller ingenting. Der er mange og andre svigt i den sag, der trænger til at komme frem i lyset, siger Poul Madsen.

Chefredaktøren mener, sagen bør undersøges for at forebygge i andre gidselsager.

- Der er brug for, at man fremadrettet lærer, hvad der skete så ikke søfolk eller andre skal sidde som gidsler i så lang tid før de kommer ud, siger Poul Madsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere