Danmark lammet af rekord-storm

Der er sat ny rekord for vindstyrke i Danmark: Vinden blæser 54 meter i sekundet. Der er strømafbrydelser mange steder, trafikken lammet i store dele af landet og taget er blæst af Odense domkirke

Storm over Frederiksberg centret. (Foto: Rumle Skafte)
Storm over Frederiksberg centret. (Foto: Rumle Skafte)
Følg Samfund
OPDATERET: Politiet opfordrer alle i Nordsjælland og København til at holde sig indendøre på grund af stormen. Det samme gør sig gældende for Østjyllands og Københavns Vestegns politikredse. 'DER ER I ALLE 3 POLITIKREDSE RIGIGT MANGE MELDINGER OM VÆLTEDE TRÆER, TAGE DER BLÆSER NED, NEDFALDNE TAGSTEN OG ANDET, DER BLÆSER RUNDT TIL STOR FARE FOR ALLE DER MÅTTE OPHOLDE SIG UDENFOR', skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Kvinde er hårdt kvæstet på grund af stormen

Stormen i Danmark har fået status af orkan, og har sat ny rekord for vindstyrke i Danmark.

Se mere video på localeyes.dk

I Sønderjylland er der målt vindstød på 54 meter i sekundet, og det er den kraftigste vind, der nogensinde er målt herhjemme, rapporterer meteorolog Mikael Jarnvig for TV2 News.

I Odense er dele af taget blæst af domkirken, og i København er taget blæst af Frederiksbergcenteret. Alle københavnere opfordres til at holde sig indenfor mellem kl. 16 og 19.

Se læsernes stormbilleder

Politiet i hele landet melder om sammenbrud på telefonsystemet, og appellerer til, at borgerne kun ringer ind med akutte alarmer om trusler på liv og helbred.

DSB har stoppet al togtrafik syd for Aalborg, fordi træer vælter ind over skinnerne. Mange steder kører busserne heller ikke.

Politiet: Livsfarligt at gå ud

Politiet i Østjylland har opgivet at fjerne væltede træer fra vejene, hvis de 'kun' spærrer for trafikken, og ikke er direkte til fare for menneskeliv.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+