Avis: Jyske Bank hjalp korrupt guvernør

Havde angiveligt formue på 2,5 millioner dollers stående på konto hos Jyske Bank i København

(Arkivfoto:Simon Fals)
(Arkivfoto:Simon Fals)

Den korrupte og berygtede nigerianske guvernør Diepreye Alamieyeseigha, som ellers ingen tilknytning har til Danmark, har haft en formue på 2,5 millioner dollar stående hos Jyske Bank på Vesterbrogade i København.

Der var tale om penge tyvstjålet fra det nigerianske folk, skriver metroxpress.

Guvernøren blev i 2005 anholdt i London og sigtet for hvidvaskning af i alt hen ved 100 millioner kroner, men han undslap fra Storbritannien, angiveligt iført dametøj.

Smidt i fængsel
Hjemme i Nigeria blev han et par år senere i en rigsretssag dømt en årelang fængselsstraf for omfattende korruption og hvidvaskning af penge, men han blev løsladt efter få timer.

Ifølge metroxpress' oplysninger står de 2,5 millioner dollar - knap 14 millioner kroner - stadig i Jyske Bank, men er blevet indefrosset af de nigerianske myndigheder.

Sagen forarger Transparency International, der bekæmper korruption.

- At Jyske Bank opbevarer stjålne offentlige midler for en korrupt guvernør, er enormt og pinligt svigt, siger Knut Gotfredsen, der er dansk formand for organisationen.

Bør straffe med fængsel
Han kritiserer, at Jyske Bank ikke opdagede, at der var tale om stjålne penge, og på den baggrund afviste at oprette en konto.

Han argumenterer for, at bankdirektører skal kunne idømmes fængselsstraffe for sådanne fejl.

- Hvis Bagmandspolitiet forsøgte at få Jyske Banks direktør, Anders Dam, idømt seks måneders fængsel for at medvirke til at opbevare snavsede formuer, ville også andre banker formentlig stramme op, siger han til metroxpress.

Jyske Bank, der for tiden er under hård kritik for at hjælpe folk til at undgå at betale skat, har ingen kommentarer til sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere