Pakistanske skoler bandlyser Malalas bog

Skolepigen Malala Yousafzais bog bandlyses af private skoler, fordi den indeholder ikke-islamiske passager

Private skoler har fået forbud mod at udgive den pakistanske skolepige Malala Yousafzais bog 'Jeg er Malala' på grund af dens anti-pakistanske og anti-islamiske indhold, siger en pakistansk topembedsmand søndag.

Den 9. oktober sidste år forsøgte to Taliban-sympatisører at dræbe Malala Yousafzai, da den ene om bord på en bus skød hende i hovedet, efter at hun havde blogget om livet under det strenge regime og om kvinders ret til uddannelse. Nu er hendes bog bandlyst.

- Ja, vi har forbudt Malalas bog, fordi den indeholder ting, der er imod vores lands ideologi og islamiske værdier, siger Kashif Mirza, der er leder for den pakistanske organisation af private skoler.

Malala Yousafzai har udgivet hendes erindringer i bogen 'Jeg er Malala', som i september udkom på dansk.

Samme måned modtog Malala Yousafzai EU-Parlamentets Sakharov-pris for Tankefrihed, en handling som Taliban fordømte ved at hævde, at 'hendes kamp mod Islam' var grunden til, at Vesten hædrede hende.

- Vi er ikke imod Malala. Hun er vores datter, hun er selv forvirret om sin bog, og hendes far har bedt udgiveren om at fjerne de paragraffer, der handler om Salman Rushdie og skrive "fred være med ham" efter navnet på vores hellige profet (Muhammed), siger Mirza.

Omkring 152.000 skoler over hele Pakistan stod sammen om at støtte Malala Yousafzai, da hun blev skudt, siger Mirza. Men holdningerne, som hun udtrykker i denne bog, er ikke 'acceptable'.

Han siger, at bandlysningen ikke er sket på baggrund af pres. Tidligere har Talibans militante truet med at angribe Pakistanske butikker, der fører Malala Yousafzais bog.

Bogen beskriver den 16-årige piges levende mareridt, da hun blev skudt i hovedet. Desuden handler den om Malala Yousafzais liv under det strenge regime og om, hvordan hun i 2009 flygtede fra det landdistrikt, hvor hun boede.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere