FAKTA: Forløbet om den udviste enke og datteren Im

Kovending fra justitsministeren giver håb for thailandsk mor og datter om at vende tilbage til Danmark

* Maj 2012: Thailandske Suthida Nielsen mister sin danske ægtemand og datteren Im sin stedfar, Johnny Nielsen, der dør af en kræftsygdom.

* Umiddelbart efter dødsfaldet søger Suthida Nielsen om selvstændig opholdstilladelse.

* Slutningen af 2012: Myndighederne mener, at Suthida Nielsen har større tilknytning til Thailand end Danmark, og derfor bliver hun udvist.

* Kort tid efter afgørelsen tages sagen op i retten i Hjørring, hvor afgørelsen fastholdes. Retten kan ikke tage hensyn til barnets tarv, fordi Im ikke har opholdt sig i landet i mere end seks år. Sagen ankes ikke.

* 10. november 2013: Suthida Nielsen bliver sammen med sin syvårige datter, Im, sendt tilbage til Thailand efter at have tabt kampen om at få lov til at blive i Danmark. Im har tilbragt det meste at sit liv i Aabybro i Nordjylland og taler kun dansk.

* 11. november 2013: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at politikerne ikke har lovhjemmel til at gå ind i sagen - selv om hun godt kan forstå, at sagen berører mange mennesker. - Det er ikke en sag, man kan høre om, uden at blive påvirket, siger hun til tv2nord.dk.

* 12. november: Justitsminister Morten Bødskov (S) afviser muligheden for at lave en lovændring med tilbagevirkende kraft.

* 13. november: Bødskov skifter kurs og siger til Politiken, at han er parat til at drøfte en lovændring med tilbagevirkende kraft. Men på den betingelse at ændringen støttes af samtlige partier i Folketinget.

* 13. november: Bødskov udmelder på baggrund af kritik fra flere af Folketingets partier, at ingen partier har vetoret over vedtagelse af særloven.

* Ministeren indkalder 13. november alle partier til at drøfte særloven i Justitsministeriet onsdag aften klokken 19.

* Suthida Nielsen afsluttede kort tid før sin og datterens hjemsendelse en sosu-uddannelse. Hendes svigerforældre har indsamlet hundredvis af underskrifter i forsøget på at forhindre udvisningen.

Kilder: TV2Nord, Politiken