Skaffetdyret Obama: Forlanger 180.000 kroner for middag

Præsidenten er et år inden næste amerikanske valg lykkedes med at skaffe flere penge end nogen anden præsident, som ikke kan blive genvalgt

Selvom Barack Obama ikke kan blive genvalgt er han på landevejen i stor stil for at skaffe millioner til sit parti.

Det sker frem mod det amerikanske midtvejsvalg i november 2014, skriver The Guardian.

- Præsident Obama har været fremragende i partiets fundraising. Det er, fordi vores donorer vil være sikre på, at han får en god samarbejdspartner i Kongressen, der vil samarbejde, siger Emily Bittner, der talsperson for Det demokratiske parti.

I alt har Obama afholdt 30 arrangementer i ti forskellige byer, der har skaffet ham og partiet op imod 40 million dollar, 220 millioner kroner.

Til præsidentens middage koster en plads gerne 32.400 dollar, 180.000 kroner. Men så får man også lejlighed til at høre præsidenten tale og smage lækker mad og vin.

Dermed har Obama stampet langt flere penge op af jorden end nogen anden genvalgt præsident. Dén, som har skaffet næstmest, var Bill Clinton, der i 1997 nærmede sig 20 million dollar.

Præsident Obama har de seneste år haft mere end svært ved at få sin politik igennem Kongressens to kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet.

Et lille gruppe republikanske teaparty-folk har nemlig igen og igen lagt gift ud for præsidentens ambitioner. Seneste lykkedes det dem, at lukke store dele af det amerikanske statsapparat i et forsøg på at lukke ned for Obamas sundhedsreform.

Ved det amerikanske midtvejsvalg er alle 435 sæder i Huset og 33 ud af 100 i Senatet på valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere