TV: Egypten ophæver undtagelses-tilstanden

Sikkerhedsstyrkerne får begrænset sin magt.

Tirsdag aften kunne egyptisk tv fortælle, at regeringen har erklæret, at Egypten ikke længere er i undtagelsestilstand. Dette sker to dage tidligere, end landes indenrigsminister oprindeligt havde forudset.

Ophævelsen af undtagelsestilstanden, som har varet de sidste tre måneder, betyder blandt andet, at der ikke længere er udgangsforbud. Udgangsforbuddet har været et vigtigt redskab i myndighedernes forsøg på at holde protestanterne i Egypten nede.

Især støtter af Mohammed Morsi, som blev væltet ved et militærkup den 3. juli, har været på gaden dagligt men har som regel overholdt udgangsforbuddet, der har betydet, at demonstrationerne er blevet opløst

Jeg er uenig
Undtagelsestilstanden gav desuden sikkerhedsstyrkerne udvidede muligheder for at arrestere folk.

- Jeg er uenig i, at udgangsforbuddet skal ophæves. Der er stadig ikke nok sikkerhed, og der er ustabilitet i landet. Ved at ophæve udgangsforbuddet bliver ustabiliteten måske værre, siger Osama Abdel Gaied, indbygger i Cairo.

- Jeg vil gerne have, at udgangsforbuddet bliver forlænget, for der er stadig en masse ustabilitet. Biler vil blive stjålet, og vi frygter stadig for vores sikkerhed, siger Khaled Al Nashar, indbygger i Cairo.

Styr på tingene
- At udgangsforbuddet bliver ophævet er et tegn på, at stabiliteten er ved at vende tilbage og et tegn på, at sikkerhedsstyrkerne nu har styr på tingene, siger Mohamed Gamal, indbygger i Cairo

Udgangsforbuddet varede fra klokken et om natten til klokken fem om natten seks dage om ugen.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere