Tysk luksusbiskop slipper for sigtelse

Den suspenderede katolske biskop Franz-Peter Tebartz-van Elst af Limburg har betalt 20.000 euro i bøde

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

En omstridt sydtysk katolsk biskop slipper for at tage plads på anklagebænken for at have løjet efter at have betalt 20.000 euro (knap 150.000 kroner) i bøde, oplyser en domstol i Hamburg.

Franz-Peter Tebartz-van Elst, der for øjeblikket er sendt på orlov fra sit embede som biskop i Limburg, var sigtet for at have afgivet en falsk tro- og love-erklæring i forbindelse sin forklaring om en flyrejse på første klasse til Indien.

Men den sigtelse har amtsretten i Hamburg, som har ansvaret for pressesager, nu altså foreløbig frafaldet.

Biskoppens store pengeforbrug i forbindelse med en dyr renovering af hans embedsbolig har i folkemunde og tysk presse givet ham tilnavnet luksusbiskoppen.

Hele skandalen har tidligere fået pave Frans til at bede biskoppen stå skoleret i Vatikanet, hvorefter biskoppen blev suspenderet og sendt på orlov af den katolske kirkes overhoved.

Han er nu suspenderet på ubestemt tid.

Den 53-årige biskop har blandt andet brugt den katolske kirkes pengekasse til at erhverve sig et særligt badekar til 15.000 euro (112.000 kroner) og et walk-in-klædeskab til 350.000 euro (omkring 2,6 millioner kroner).

Og så er den dyre bolig blevet 10 gange større end først planlagt.

Det er en levevis, der er svær at acceptere for den noget mere asketiske pave Frans, som har understreget nødvendigheden af, at den katolske kirkes præster udviser ydmyghed og solidaritet med fattige mennesker.

Paven har sagt til biskopperne i kirken, at de ikke skal leve som prinser.

/ritzau/dpa

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere