PET-ansatte: Bødskov har forrådt os

De ansatte i Politiets Efterretningstjeneste forstår ikke, at Jakob Scharf får lov at fortsætte efter skandaler på stribe

Efter at have svaret på spørgsmål i to en halv time om krisen i Politiets Efterretningstjeneste stod det i går klart, at justitsminister Morten Bødskov ( S) valgte at lade Jakob Scharf fortsætte som chef for PET. Da det kom frem, udløste det et næsten hørligt suk af raseri og frustration hos de ansatte i PET-hovedkvarteret i Søborg.

Det fortæller flere ansatte, som Ekstra Bladet har talt med.

- Vi er rasende. Bødskov har forrådt os. Alle vil have Jakob væk. Vi kan ikke fortsætte med ham for bordenden.

Se også: Går til rigspolitichefen: Oprøret i PET breder sig

Det er tingene kørt for langt ud til. Det er jo ikke for sjov, at vi har trukket os fra samarbejdet i månedsvis, siger en af kilderne, som ønsker at være anonym af hensyn til sin videre karriere i efterretningstjenesten.

I årevis har Jakob Scharf og ledelsen i PET kørt efterretningstjenesten med trusler, frygt og verbale overfald. Det har ført til, at de politiansatte i PET i mere end to måneder har boykottet samarbejdsudvalget, og at fem tillidsfolk har lavet en liste med klager over Jakob Scharf og afleveret den til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

- Skaden er sket. Ledelsen har kørt det for langt ud. De kan aldrig genvinde vores tillid igen, lige meget hvor mange eksperter og konsulenter de kører ind, fortæller en anden PET-ansat.

Se også: Nu ruller der hoveder i PET: Topchef stopper øjeblikkeligt

Ekstra Bladet har talt med kilder fra flere personalegrupper og på forskellige niveauer i organisationen, og budskabet er det samme alle vegne. Scharf kan ikke fortsætte. Han har kørt folk for hårdt i for lang tid til, at de nogensinde kan genvinde nogen form for tillid til ham.

Se også: Ekspert: Scharf bør ikke styre PET

Efter mødet med justitsministeren var flere af retsordførerne også skeptiske over for chefen for Politiets Efterretningstjeneste. Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti talte i det tydeligste sprog.

- Vi mener stadig, at ledelsen i Politiets Efterretningstjeneste ikke bør fortsætte.

Selv om justitsministeren har lovet os en redegørelse fra Scharf, så er det slet ikke tilfredsstillende. Vi har fået masser af redegørelser. Tilbage står bare, at vi har et sygt miljø hos PET og et meget dårligt arbejdsklima.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere