Dansk barn strandet i Filippinerne

Dreng på tre et halvt år har ikke set sin danske far siden han var ni måneder

Fotocollage: Privatfotos og Peter Kamper Vendrup/FOA
Fotocollage: Privatfotos og Peter Kamper Vendrup/FOA

Dansk dreng har ikke set sin far i knap tre år. Hans forældre fik afslag på familiesammenføring, fordi faren var uden fast bolig og arbejdsløs. Det skriver Fagbladet FOA.

Vince Christensen på tre et halvt år har ikke set sin danske far, siden han var ni måneder gammel. Hans forældre, Carsten Christensen og Géneviève Albopera, fik afslag på familiesammenføring i slutningen af 2010, fordi de ikke havde en fast bolig.

Se også: Pinligt Danmark: Im svigtet igen

Forældrene besluttede, at det var bedst for den dengang ni måneder gamle dreng at tage med sin mor til Filippinerne, da hun blev udvist i slutningen af 2010.

- Vi var enige om, at det var bedst, at hun tog ham med. Hvis jeg fik arbejde igen som lastbilchauffør med lange arbejdsdage, kunne jeg ikke passe ham alene, siger Carsten Christensen, der er arbejdsløs lastbilchauffør, til Fagbladet FOA.

Regler strammet
Familien håbede dengang på, at Carsten Christensen hurtigt kunne finde arbejde igen, så han kunne få råd til en bolig, der lever op til udlændingelovens krav. Loven stillede derudover også dengang krav om, at Carsten Christensen ikke må have modtaget kontanthjælp i mindst et år.

Siden er reglerne strammet.

Hvis Carsten Christensen søger om familiesammenføring igen, må han ikke have modtaget kontanthjælp i tre år. Han har haft midlertidigt arbejde i tre-fire måneder i Sverige, men udsigterne til, at familien kan genforenes, er lange.

- Jeg havde håbet på, at jeg kunne have dem tilbage til jul, siger Carsten Christensen.

Se også: Engell: Im væltede hele det politiske system

I Filippinerne kæmper Géneviève Albopera for at få råd til at forsørge sig selv og parrets søn. Hun fortæller, at sønnen har været indlagt flere gange på hospitalet for familiens egen regning.

- Det føles som at være fanget i et mareridt. Alt, hvad vi ønsker os, er at komme tilbage til Danmark, siger Géneviève Albopera.

Forældrene mødte hinanden i Danmark i sommeren 2008, da Géneviève Albopera var i Danmark for at arbejde som au pair. Trods barn og ægteskab kunne Géneviève Albopera ikke blive med sin søn i Danmark. Den lille dreng har ifølge sin far dansk statsborgerskab og dansk pas.

Læs hele historien her

Fagbladet FOA har gennem længere tid afdækket, at au pairer bliver udvist af landet, hvis myndighederne opdager, at de er gravide: Se artiklerne her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere