Politiklage: Ledelsen driver PET som privat klub

Politifolkene i PET har afbrudt al samarbejde med ledelsen, viser aktindsigt

28. oktober 2013 afbrød samtlige politifolk i Politiets Efterretningstjeneste samarbejdet med Jakob Scharf og den øvrige ledelse i PET. Nu har Ekstra Bladet fået aktindsigt i den klage, som tillidsfolkene har sendt til Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og justitsminister Morten Bødskov(S).

De omkring 600 politiansatte bakker i enighed op omrking klagen, som bliver listet op i fem hovedpunkter. Direktionen leder gennem frygt. De har ikke medarbejdernes tillid. De reagerer ikke på mistrivslen på arbejdspladsen. Direktionen har en kritisabel brug af penge, og de overtræder reglerne for samarbejde.

Se også: Politifolk: Ansatte verbalt overfaldet af PET-chef

Flere punkter bliver uddybet, men nogle er slettet i aktindsigten, da de indgår i personalesager, som der ikke er aktindsigt i. Jakob Scharf, juridisk chef Lykke Sørensen og de to andre medlemmer af direktionen i PET bliver beskyldt for at styre med frygt, og Lykke Sørensen bliver særligt fremhævet for:

'...der er personale, som ved operative henvendelser er blevet urimeligt verbalt overfaldet af den øverste juridiske chef.'

Se også: Stormøde i PET lige nu

Politifolkenen i Politiets Efterretningstjeneste tager også afstand fra, at Jakob Scharf og andre medlemmer af direktionen: 'driver PET som en lille privat klub, hvor mangeårige venskaber, og hvor mulige relationer synes at have afgørende indflydelse på beslutninger, der har stor påvirkning i PET og for medarbejdere i PET.'

'Politiforeningen må konstatere, at politipersonalet i PET i skrivende stund har mistet respekten til direktionen i PET, og at vi ikke ser et fremtidigt samarbejde med 4 navngivne personer muligt. Vi skal endnu en gang beklage dette drastiske skridt, men finder det nødvendigt for at PET igen kan udvikle sig til en professionel, troværdig og effektiv sikkerhedstjeneste.' Står der i klagen.

Se også: Går til rigspolitichefen: Oprøret i PET breder sig

Formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt er rystet:

- Det er rystende, hvad man bliver ved med at høre derude fra. Jeg kan næsten ikke se, hvad der skal til for at komme tilbage til samarbejdet, siger han.Jakob Scharf, Lykke Sørensen og den øvrige ledelse i PET har ingen kommentarer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere