FAKTA: Det betyder forliget for Roskilde Bank-aktionærer

Det er ikke alle aktionærer i Roskilde Bank, der kan få penge tilbage. Se her, hvad det nye forlig betyder

Forbrugerombudsmanden og Finansiel Stabilitet har indgået et forlig om erstatning til udvalgte aktionærer i Roskilde Bank. Her er hovedpunkterne i aftalen:

* Forliget omfatter kunder i Roskilde Bank, som har købt aktier i forbindelse med to specifikke markedsføringskampagner.

* Kampagnerne løb fra den 11. august til den 17. september 2006 og fra den 12. marts til den 8. april 2007.

* I forbindelse med disse kampagner har Forbrugerombudsmanden vurderet, at banken havde "et særligt aggressivt salg af sine egne aktier uden at have givet tilstrækkelig rådgivning til kunderne". Det er i strid med reglerne om god skik for finansielle virksomheder.

* Forseelsen gør Roskilde Bank, som nu er overtaget af det statslige selskab Finansiel Stabilitet, erstatningspligtig, vurderer forligsparterne. De berørte aktionærer tilbydes derfor en erstatning på 60 procent af deres nettotab.

* Erstatningen er ikke baseret på individuelle vurderinger af de enkelte sager, men derimod på et samlet skøn.

* Forliget forventes at få betydning for mange tusinde kunder, da der i forbindelse med kampagner blev udsendt breve til godt 28.000 privatkunder og solgt aktier for omkring 370 millioner kroner, mens de stod på.

* Forliget undtager bankens ledende medarbejdere, kunderådgivere og andre personer med en særlig viden om bankens forhold eller risikoen ved at købe aktier i Roskilde Bank.

* Finansiel Stabilitet vil i den kommende tid gennemgå alle aktiekøb i perioderne og sende tilbud ud til de kunder, der omfattes af forliget.

* Før den gennemgang er foretaget, vil det ikke være muligt for Finansiel Stabilitet at oplyse kunderne, om de er omfattet af forliget.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

0 kommentarer
Vis kommentarer