Ekstra Bladet vinder over jordemor i sag om morfindrab

Det var okay, at Ekstra Bladet beskrev en jordemor fra Næstved som ansvarlig for 25-årig gravid kvindes død

Ekstra Bladets tidligere ansvarshavende redaktør, Bent Falbert, og en af avisens journalister er onsdag blevet frifundet af Østre Landsret i en sag tilbage fra 2007.

Landsretten har med dommen slået fast, at det var i orden, da avisen hang en jordemor ud for at være ansvarlig for en gravid 25-årig kvindes død på grund af en morfinoverdosis.

I 2009 blev det ellers i Københavns Byret slået fast, at Ekstra Bladet gik over stregen, da avisen hængte jordemoren ud som ansvarlig for 'morfindrab' på en højgravid kvinde.

Dengang lød dommen på en bødestraf på 100.000 kroner til avisen, mens Bent Falbert og journalisten på avisen blev dømt til at betale 20 dagbøder af 2000 kroner hver.

Det var helt tilbage i 2007, at sagen begyndte. Det skete, da den gravide kvinde blev indlagt på Næstved Sygehus i september, gravid i ottende måned og med et smertefuldt anfald af galdesten.

En læge ordinerede 20 milligram morfin til at dulme smerterne, men fik ved en fejl en langt større dosis.

Kvinden blev overført til Rigshospitalet, hvor hun døde om aftenen den 11. september. Det fik Ekstra Bladet til at skrive navnet på jordemoren, der havde givet morfinen. Samtidig kaldte avisen hende ansvarlig for 'morfindrabet'.

Obduktionen viste dog senere, at dødsårsagen efter al sandsynlighed skyldes den svære betændelse i galdeblæren og ikke morfinen.

Tilbage i 2009 valgte Ekstra Bladet at anke dommen, fordi Bent Falbert mente, at byretten havde misforstået sagens indhold, og at dommeren ikke havde læst Ekstra Bladets artikler i sin helhed.

Østre Landsret slog samtidig fast, at jordemoren skal betale sagens omkostninger på 82.700 kroner til Bent Falbert og journalisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer