Massive fly-aflysninger

Tusinder kom ikke med det planlagte fly i går og de kan ikke være sikre på at komme afsted i dag

Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto
Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Cirka 1000 passagerer overnattede i Københavns Lufthavn. Endnu flere blev sendt på hoteller i Hovedstadsområdet af flyselskaberne.

Alle kan ikke være sikre på at deres fly kommer afsted i dag.

- Vi har genåbnet for trafikken for godt en time siden. Men vindretningen gør, at vi kun kan bruge den såkaldte tværbane, hvilket betyder at alle fly skal lette og lande på samme bane. Sådan vil det være frem til mindst klokken 11. Hvis vinden vender, så kan vi begynde at benytte de to parallelbaner og dermed øge kapaciteten, siger pressevagten i Københavns Lufthavn til Ekstra Bladet.

Han vurderer - på baggrund af hvor mange tæpper der er udleveret - at omkring 1000 passagerer har overnattet i lufthavnen.

Flyselskaberne står med en stor udfordringer efter gårsdagens massive aflysninger.

- Vi har jo mange fly og mandskaber 'det forkerte sted'. Det er et stort puslespil at få dem dirigeret rundt, så vi kan få afviklet så stor en mængde af de aflyste flyvninger som muligt. Men trafikken vil ikke blive normalt i dag. Det er umuligt at sige, hvor mange aflysninger vi vil blive tvunget til. Folk bliver simpelthen nødt til at holde sig orienteret om, hvilke planer der er med deres afgang, siger pressesvagten i SAS til Ekstra Bladet.

Gårsdagens fly-trafik bliver beskrevet med et ord: Kaos.

- Hvor meget vi kan afvikle i dag afhænger naturligvis også af vind og vejr. Senest er der jo kommet meldinger om sne. Vi kan simpelthen ikke garantere, at alle udsatte afgange bliver afviklet i dag. Vi må forsøge at komme så langt som muligt, få hentet fly og mandskaber derhen hvor 'de skal være', siger pressevagten.

Er du ramt af flyaflysning? Her kan du se, hvad du har krav på, når naturkræfterne holder flyene på jorden. Klik her

0 kommentarer
Vis kommentarer