Hør Obamas tale til Mandela her

– Mandela tilhører evigheden, sagde præsident Barack Obama i sin tale til folkehelten

USA's præsident Brack Obama holdt i nat, dansk tid tale til den sydafrikanske, nu afdøde ekspræsident og folkehelt i Sydafrika Nelson Mandela.

I talen sagde Barack Obama blandt andet:

– Han opnåede mere, end der kunne forventes af noget menneske. Og idag er han taget hjem, og vi har mistet et af de mest indflydelsesrige, modige og oprigtigt gode mennesker, man kunne møde på denne jord. Han tilhører ikke længere os. Han tilhører evigheden.

– Jeg er en af de utallige millioner, der lod sig inspirere af Nelson Mandelas liv. Min allerførste politiske aktion, den første ting jeg gjorde, der omhandlede et politisk tema, var en protest imod apartheid.

– Og som så mange verden over, så kan jeg ikke forestille mig mit eget liv uden det eksempel, Mandela gik forrest med. Og så længe jeg lever, vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at lære fra ham.

Sang foran Mandelas hjem
Et godt stykke rundt om kloden, var flere hundreder mødt op foran den høje mur ind til Mandelas bolig for at mindes den mand, der viede sit liv til kampen mod det raceopdelte Sydafrika.

De mange mennesker sang anti-apartheid-sange, vifter med Sydafrikas flag og råbte "længe leve Mandela" og "længe leve Madiba".

Flere ankom til stedet i de tidlige morgentimer. Nogle mødte endda op i deres pyjamas, mens andre var rejst hele vejen fra Soweto - den ikoniske bydel uden for Johannesburg, hvor Mandela engang boede.

Sydafrikanere mindedes deres tidligere præsident med lys, og nogle lagde blomsterkranse langs muren til Mandelas hjem.

0 kommentarer
Vis kommentarer