Sådan kører togene fredag

Togafgangene fredag morgen er reduceret på grund af stormen Bodil

Træer er væltet ned over jernbaneskinner i hele landet og mindst tre steder på fjernbanen er kørestrømsanlægget beskadiget. Men stormen Bodil har været knap så ond ved Banedanmark, som den foregående, der hærgede Danmark 28. oktober.

- Efter at have været helt nede og ligge, så er vi altså ved at være oppe igen, siger DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov til Ekstra Bladet fredag morgen.

- Vi kører ikke efter en normal plan, men vi regner med at være oppe på normalt blus så hurtigt, som muligt, siger han.

Banedanmark og DSB er fortsat i gang med at danne sig et overblik over skaderne, som er spredt ud over hele landet. Der er blandt andet væltet træer ud over skinnerne i Thy, Sønderjylland, Østjylland og på Midt- og Vestsjælland.

- Stormen Bodil ramte også jernbanen med stor styrke, selv om skaderne umiddelbart virker til at være mindre end under oktoberstormen, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Det betyder, at togafgangene er reduceret drastisk fredag morgen.

- Der kører tog på både fjernbanen og S-banen fredag morgen, men driften vil være reduceret. Derfor opfordrer vi passagererne til at stå tidligt op og holde sig orienteret om, hvordan togene kører via togselskabernes hjemmesider, siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, ifølge pressemeddelelsen.

- Stormen er heldigvis aftagende. Alle ressourcer er sat ind, og vores beredskab arbejder nu natten igennem for at gøre så meget af jernbanen klar til togdrift, så generne for passagererne bliver så få som mulige.

DSB aflyste allerede torsdag morgen tog præventivt før stormen Bodil tog fat i Danmark, og ingen har denne gang måtte overnatte i et fastsiddende tog på skinnerne.

- Ingen tog har været strandet ude på skinnerne natten over, og Banedanmark har med det samme, stormen løjede af, sat gang i oprydningsarbejdet. Det gør det muligt at genoptage togdriften i en reduceret køreplan allerede fra fredag morgen, siger Tony Bispeskov.

Torsdag aflyste DSB cirka halvdelen af sine afgange allerede før stormen for at undgå at få lige så mange skader, som man fik under stormen 'Allan' 28. oktober.

- Jeg vil sige, at det har været en lidt anderledes storm både fordi den har varet længere, men også fordi vi ikke har haft strandede passagerer

- Under sidste storm havde vi 25 tog inde og blive lappet sammen, efter de var blevet slået gule og blå, men fordi vi kørte så mange tog i garage denne gang, så har vi ikke haft lige så mange skader, siger han.

Se de seneste ændringer hos DSB HER.

Pas på væltede træer
Hos Vejdirektoratet har man fortsat travlt fredag morgen, selv stormen er løjet en smule af.

- Man skal være opmærksom på, at der kan ligge træer på vejene i mørket. De dukker løbende op hos os, når folk får øje på dem, siger Maiken Bendtsen fra Vejdirektoratet til Ekstra Bladet fredag morgen.

Hun opfordrer folk til at kontakte Vejdirektoratet, hvis man opdager et væltet træ, der er trafikfarligt. Vejdirektoratet kan kontaktes på telefon 80202060.

Vejdirektoratet oplyser desuden, at der er saltet præventivt, så der burde ikke være glatte veje.

- Men man bør som altid tage sig i agt og køre efter forholdende, siger Maiken Bendtsen.

Se seneste opdateringer fra Vejdirektoratet her:

0 kommentarer
Vis kommentarer