Eddys mor: Skibsreder er en 'morder'

Moderen til det gidslet Eddy Lopez frygter, at hendes søn er helt glemt af en kynisk rederiejer

Her bærer Elena Lopez billedet af sin søn Eddy under en demonstration for at få ham frigivet. (Foto: La Tercera de Chile/Juan Farías)
Her bærer Elena Lopez billedet af sin søn Eddy under en demonstration for at få ham frigivet. (Foto: La Tercera de Chile/Juan Farías)

HJÆLP OS: Har du informationer om rederiet og dets ejere? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

’En hjerteløs morder.’

Sådan bliver ejeren af rederiet Shipcraft John Arne Larsson karakteriseret af moderen til det somaliske piratgidsel Eddy Lopez.

Ekstra Bladet kunne søndag afsløre, at John Arne Larsson sammen med sin hustru har været på syv luksusferier det seneste halve år.

Han har intet hjerte
Moderen Elena Lopez er rystet over, at John Arne Larsson bruger sin energi og sine penge på luksusrejser i stedet for at forhandle hendes søn og hans fem kolleger fri af deres mere end to år lange fangenskab hos somaliske pirater.

- Ingen har tænkt sig at gøre noget. Det står nu helt klar for mig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Gidsel hos somaliske pirater i over 1000 dage


- Rederiet var kun interesseret i deres skib og intet andet. Ejeren har ikke noget hjerte. Det eneste, der interesserer ham, er luksus. De lader Eddy dø, siger Elena Lopez.

Selv om hotelregninger og flybilletter måske ikke lyder af det store, når løsesummen for piratgidslerne fra ’Leopard’ skal tælles i millioner af dollar, så kan det alligevel gøre en forskel. John Arne Larsson og konen rejser nemlig på den helt høje luksus-klinge.

I september 2012 er de for eksempel indlogeret på det slot-lignende Hotel du Cap-Eden-Roc ved den franske riviera med en værelsespris på op mod 44.800 kroner for en overnatning uden for højsæsonen.

Luksus i New York
Få uger efter er de på hvalsafari i Svalbard på et luksushotel med forskellige temaer, som blandt andet inkluderer nyistandsatte værelser på et indefrosset skib. Allerede måneden efter er de indlogeret på det legendariske Mercer Hotel i New York med en værelsespris på mellem 3375 kroner og 18.750 kroner per overnatning.

Rejserne fortsætter. Ligesom den uløste gidselsituation.

– Den mand har ikke noget hjerte. Han interesserer sig ikke for gidslerne.

LÆS OGSÅ: Se også: Gidsler rådner op - chefen lever på første klasse Gidsler rådner op - chefen lever på første klasse- Jeg kommer ikke til at se Eddy igen på grund af dem. Det står helt klart for mig. De gør ikke noget. De bruger bare pengene på luksus, siger Elene Lopez.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra skibsrederen John Arne Larsson.

LÆS ALT OM DE VILDE LUKSUSREJSER I AVISEN SØNDAG:

* Sådan er hans luksusliv på 1. klasse
* John Arnes svar: Tavshed
* Gidslerne: Vi dør her

HJÆLP OS: Har du informationer om rederiet og dets ejere? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

1 af 2 Eddy Lopez (th.) og Søren Lyngbjørn sejlede sammen med fire filippinerne for rederiet Shipcraft. Og mens rederen nyder livet på 1. klasse, sidder de fortsat som gidsler i Somalia. (Foto: Abdifitah Farayare)
2 af 2 Her bærer Elena Lopez billedet af sin søn Eddy under en demonstration for at få ham frigivet. (Foto: La Tercera de Chile/Juan Farías)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere