Annonce:
Annonce:

Espersen om Søren og Eddy: Staten har ikke ansvaret

Med assistance fra dygtige specialister arbejder rederiet på højtryk for at få gidslerne frigivet

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn lider i Somalia, mens rederiet Shipcraft ikke har vist den fornødne vilje til at få dem fri.
Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn lider i Somalia, mens rederiet Shipcraft ikke har vist den fornødne vilje til at få dem fri.
Annonce:
Følg Samfund

Mens kaptajn Eddy Lopéz og styrmand Søren Lyngbjørn lørdag går ind i deres tredje år som piratgidsler i Somalia, arbejdes der på højtryk for at få gidslerne samt deres fire dansk-ansatte filippinske kolleger frigivet.

Det siger Søren Espersen (DF), der er næstformand i Udenrigspolitisk Nævn.

- Jeg kan garantere 100 procent for, at gidslerne ikke er glemt. Med assistance fra dygtige specialister arbejder rederiet intenst på at få dem hjem. De gør alt, hvad de kan, siger Søren Espersen til Ritzau.

Læs også:

- Jeg kan ikke mere, jeg dør her

Søfolkene har på lørdag været gidsler i to år. Udenrigspolitisk Nævn får løbende orientering om sagen, men som i alle andre kapringssager er processen mørkelagt af hensyn til gidslernes sikkerhed.

Annonce:

Derfor kan Søren Espersen ikke konkret fortælle offentligheden, hvad der gøres. Men den to år lange tilfangetagelse af søfolkene har interesse i offentligheden, mærker han.

- Jeg får mange henvendelser fra borgere, der beskylder os politikere for at være hjerteløse. Det er ikke staten, men rederiet, der har ansvaret for at få gidslerne hjem.

- I disse bestræbelser bakker myndighederne op inden for de rammer, vi kan, siger Søren Espersen.

Han fastslår, at Danmark dermed følger samme linje som andre stater, der ikke forhandler med kriminelle, og det er derfor udelukkende rederiets ansvar at få gidslerne hjem.

Se TV:

TV: TV2-redaktør: Påvirket til at droppe gidselhistorie

Kaptajners og navigatørernes faglige organisation, Søfartens Ledere, opfordrer til, at rederiet Shipcraft og de tilknyttede internationale eksperter får ro til at få gidslerne hjem.

- Jo mere presseomtale og jo flere demonstrationer, der er i Danmark, jo længere tid vil det tage Søren og Eddy at komme hjem til deres familier, hedder det i en meddelelse fra Søfartens Ledere.

Annonce:

Piratforsker Lars Bangert Struwe fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, siger, at det er en meget kompleks og vanskelig sag, blandt andet også fordi søfolkene ikke er på et kapret skib, men er kidnappet i land.

- Piraterne får ikke nye fangster, blandt andet på grund af den massive tilstedeværelse af den internationale flåde. Derfor holder de så længe de kan på de fangster, som de allerede har for at få mest ud af det økonomisk, siger Lars Bangert Struwe.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: