TV: TV2-redaktør: Påvirket til at droppe gidselhistorie

TV2-redaktør Jes Schrøder fik en opringning, som betød, at han droppede en historie om gidslerne Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez. Se ham og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen grille hinanden i ugens udgave af 'Presseduellen'. SE TV-KLIP

Følg Samfund

SE PRESSEDUELLEN I KLIPPET HEROVER
---------------------------------------------------------------

'Go' aften Danmark' droppede i går en historie om de danske gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez få timer før udsendelsen gik i luften. Ifølge programmets redaktør Jes Schrøder var de blevet advaret mod at bringe historien forinden.

Det forklarer han i denne udgave af 'Presseduellen'. (Hør Jes Schrøders forklaring fra minuttal 00:45)

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen har indtaget den varme stol over for TV2-redaktøren, og han lægger ikke skjul på, at han er dybt uening med den beslutning, som Jes Schrøder traf i går. (Se Poul Madsens argument for at skrive om gidslerne minuttal 5:50)

Poul Madsen kræver desuden svar på, om TV2 blev ringet op og advaret af selveste Udenrigsministeriet, ligesom Ekstra Bladet er blevet det. (Se hvad Jes Schrøder svarer til det på minuttal 13:08)

Læs også:

TV2 holder kæft

Kampagnen fortsætter
Ekstra Bladet har siden i sommer kørt kampagnen 'Skal Søren og Eddy rådne op i Somalia'. Men det har været til større skade end gavn for de to sømænd, mener Søren Espersen fra Dansk Folkeparti. (Se udmeldingen fra politikeren på minuttal 6:15)

Alligevel nægter Poul Madsen at droppe kampagnen. Og det støtter en flok Ærø-boere ham i. De har nu arrangeret en støttedemonstration for gidslerne på fredag, hvor de samles på Christiansborg Slotsplads klokken 12. De vil råbe politikerne op, og indtager derfor pladsen med budskabet 'Befri Søren og Eddy nu!'

De to danskere og fire filippinske besætningsmedlemmer har på lørdags siddet i piraternes varetægt i to år, da det ikke er lykkedes rederiet Shipcraft at få dem forhandlet hjem. Rederiet ønsker ikke at udtale sig om sagen, da de også mener, at det kan skade processen.

Læs også:

Ærø kæmper for Søren og Eddy

Skal ikke ties ihjel
Men en af arrangørerne til fredagens demonstration, Laura Lynge, mener ikke, at den frygtelige situation kan ties ihjel.

- Sidste år var der flere, der gerne ville gøre noget, men vi fik at vide, at vi skulle holde os i ro og ikke blande os, fordi forhandlingerne var i deres afsluttende fase, siger Laura Lynge til ekstrabladet.dk.

Følg Ekstra Bladet TV på facebook.

Hvis du også gerne vil støtte Søren og Eddy på fredag, kan du tilmelde dig facebookgruppen 'Befri Søren og Eddy' og skrive en mail til maria@mfegeskov.com eller ringe til 61467171 for at høre mere om arrangementet.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind