Annonce:
Annonce:

- Jeg kan ikke mere, jeg dør her

Det danske piratgidsel Søren Lyngbjørn fortæller i interview med Ekstra Bladet, at han er alvorligt syg og har mistet håbet om at komme hjem

Eddy Lopez, Søren Lynbjørn og de øvrige fire gidsler fra MV Leopard. Billedet er mere end et år gammelt. Gidslerne har i dag siddet fanget hos somaliske pirater i 724 dage, uden at deres rederi, Shipcraft, har formået at købe dem fri.
Eddy Lopez, Søren Lynbjørn og de øvrige fire gidsler fra MV Leopard. Billedet er mere end et år gammelt. Gidslerne har i dag siddet fanget hos somaliske pirater i 724 dage, uden at deres rederi, Shipcraft, har formået at købe dem fri.
Annonce:
Følg Samfund

Hør et kort uddrag af interviewet med Søren Lyngbjørn herover. Piraterne bestemte, at han skulle tale engelsk, så de kunne følge med i samtalen.

– De er ikke mennesker længere, dem, der sidder derude.

Så barsk er beskeden til Ekstra Bladet fra en somalisk læge, der for en måned siden tilså de seks gidsler fra skibet MV Leopard.

De har snart siddet fanget i to år hos somaliske pirater, og lægen er særligt bekymret for Søren Lyngbjørn, som han fortæller har fået malaria. En livsfarlig sygdom, fordi det danske gidsel i forvejen er tynd og afkræftet.

Søren Lyngbjørns desperation og sørgelige tilstand er også tydelig, da Ekstra Bladet over telefonen taler med ham.

– Jeg er så syg. Jeg kan ikke gå og skal have hjælp til at komme på toilettet. Det her er ikke et liv. Det er ikke et liv, siger han.

NATO vil have åbenhed om gidsler

Annonce:

Søren Lyngbjørn bryder flere gange sammen i gråd. Han fortæller, at han har taget en meget drastisk beslutning om at stoppe med at spise, men at piraterne tvinger mad i ham.

– Det er meget bedre at dø ved egen hånd. Firmaet er ligeglade. Ingen bekymrer sig om os.

– Men Søren, der er mange mennesker i Danmark, der tænker på jer?

– Det tror jeg ikke på mere. Der er gået to år nu, siger Søren Lyngbjørn.Annonce:

</p><br /><br /><p>Der var op til jul rygter i bl.a. rederibranchen og på Christiansborg om, at et af de danske langtidsgidsler i Somlia var død. Rygterne spredte sig også i pressen.</p><a id="_841735a3-f229-41b8-97ee-3f03ab7d127e" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article3998854.ece">Poul Madsen: Derfor bringer vi interviewet</a><br /><br /><p>Ekstra Bladet har på den baggrund hyret den dansk-somaliske filminstruktør Nasib Farah med gode kilder i piratmiljøet i Somalia til at skaffe et interview med Søren og Eddy.</p><p>Interviewet med gidslerne bringes i avisen i dag.</p><p>Ledelsen i rederiet Shipcraft, der har ansvaret for den tilfangetagne besætning, har adskillige gange afvist at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.</p><p><b>LÆS I EKSTRA BLADET SØNDAG:</b></p><p><b>- Gidsels familie dybt chokeret over dødsrygte</b></p><p><b>- Sådan lever de i gidselhelvedet</b></p><p><b>- Kaptajn Eddy Lopez: Vi har det ad helvede til</b></p><p><b>- Sådan kom interviewet i stand</b></p><p><b>- Førende ekspert: Shipcraft har ingen økonomisk interesse i at få dem hjem</b></p><p><i>Alvorlig kritik i gidselsagen <br /> - <a href="http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2171593.ece" target="_blank">læs pressenævnets afgørelse her</a></i></p>

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: