TV: Shipcraft-ejer amok - Lad være med at genere mig

Ekstra Bladet tog til Island for at få svar fra Shipcrafts ejer

Shipcraftejer John Arne Larsson var synligt irriteret, da Ekstra Bladet fangede ham for en kommentar i Reykjavik på Island. (Foto: Kristian Linnemann)
Shipcraftejer John Arne Larsson var synligt irriteret, da Ekstra Bladet fangede ham for en kommentar i Reykjavik på Island. (Foto: Kristian Linnemann)

Rederiejer John Arne Larsson er synlig irriteret, da Ekstra Bladet finder ham i Reykjavik på Island.

I månedsvis har han undladt at svare på, hvorfor Shipcraft ikke har fået sine ansatte ud af deres nu 570 dage lange gidselhelvede, og i sidste uge besluttede John Arne Larsson sig for helt at ignorere Ekstra Bladets henvendelser.

Ejeren og bestyrelsesformanden i Shipcraft er taget til den nordatlantiske ø for at tilbringe nogle dage sammen med sin hustru, smykkedesigneren Lisen Stibeck.

Som kontrollerende aktionær og bestyrelsesformand for Shipcraft er det John Arne Larsson, der har hovedansvaret for at få forhandlet Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk hjem fra deres fangenskab i Somalia.

Det har udenrigsministeriet slået fast flere gange, og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har endda måttet lægge pres på rederiet for at få handling i den langstrakte gidselaffære.

Og det er ikke kun John Arne Larsson, der holder ferie, mens Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk på 570 dag sidder fanget under helt umenneskelige forhold i den golde Somaliske ørken.

Den administrerende direktør Claus Bech og bestyrelsesmedlemmet Sysser Philipson er også taget på luksusferie i stedet for at bruge alle kræfter på at forhandle de seks gidsler hjem.

Det forarger forhandlingssekretær Gert Christensen fra 3F sømændene.

– Det er så grotesk, at man tror, det er løgn. Det er ubeskriveligt, at man som menneske kan opføre sig på den måde. Ledelsen i Shipcraft udviser jo en arrogance ved at brillere med deres rigdom, samtidig med at der tilsyneladende ikke sker noget som helst i forhold til at få gidslerne fri, siger han.

LÆS i EKSTRA BLADET SØNDAG:

- Se hvordan Ekstra Bladet fandt rederiejeren

- Læs alt om hvad han lavede på Island

- Se hvor resten af ledelsen holder ferie

- Eddys mor om ledelsen: De lader min søn dø

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

1 af 2 En bestemt John Arne Larsson gjorde det klart for Ekstra Bladets udsendte, at han ingen kommentarer havde. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Shipcraftejer John Arne Larsson var synligt irriteret, da Ekstra Bladet fangede ham for en kommentar i Reykjavik på Island. (Foto: Kristian Linnemann)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen