Viking Line giver erstatning efter grundstødning

Passagerer, der var med på grundstødt Viking-færge mellem Finland og Sverige, får tilbudt en erstatningsrejse.

Foto: AP
Foto: AP

De passagerer, der var om bord på Viking Amorella, da færgen i forbindelse med en strømafbrydelse lørdag gik på grund på Föglö i Ålands skærgård, får tilbudt en erstatningsrejse, oplyser rederiet Viking Line.

Samtidig kan de passagerer, som på eget initiativ bookede hjemrejsen fra Mariehamn på Ålandsøerne med et andet rederi, ifølge nyhedsbureauet FNB få udlægget for returbilletten betalt af Viking Line.

Passagererne, der skulle tilbage til Finland, rejste søndag eftermiddag fra Mariehamn om bord på Viking Grace mod Turku, mens de færgerejsende mod Stockholm allerede ankom søndag morgen med Viking Rosella.

Ingen af de 2014 ombordværende på Viking Amorella, hvoraf 1853 var passagerer, kom noget til ved grundstødningen, skriver nyhedsbureauet TT.

Det lykkedes i løbet af lørdag aften Viking Amorella rykke sig løs fra grunden, og efter en besigtigelse kunne færgen fortsætte. Amorella anløb Mariehamn kort inden klokken et natten til søndag.

Både Viking Line og det andet store rederi på færgedriften mellem Finland og Sverige, Silja Line, lægger til på den selvstyrende finske øgruppe Åland, der befinder sig tættere på Sverige end på Finland.

Det er ikke så meget af trafikale hensyn, at færgerne lægger til her, som det faktum, at Åland har en særaftale med EU om toldfrit salg, hvilket ellers for længst er ophørt mellem de to medlemslande Finland og Sverige.

Ud over at være vigtige transportmidler for passagerer og gods mellem de to nabolande i Østersøen, så fungerer færgerne også som flydende restauranter og værtshuse med mere moderate priser på udskænket alkohol end i Sverige og Finland.

Det samme gælder salget af taxfree, som giver en betydelig indtægt til såvel færgerederierne som til Ålandsøerne, der har flere daglige anløb af de store færger.

0 kommentarer
Vis kommentarer