Smartphone vigtigere end familien

Psykolog advarer om at nærhed kan gå tabt

Arkivfoto: AP/Scott Eells
Arkivfoto: AP/Scott Eells

Det vigtigste familiemedlem? Det er da min smartphone.

Sådan tænker tusindvis af danskere tilsyneladende. I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, svarer hver tiende dansker i parforhold, at vedkommende bruger mere tid på sin smartphone end på på min kæreste/ægtefælle'.

Og det samme gør sig gældende for forældre: Ni procent føler, at de bruger mere tid på mobilen end på deres hjemmeboende børn. Men overforbruget kan få alvorlige konsekvenser - både i forhold til partneren og børnene, forklarer psykolog Sanne Linke Møller til metroxpress.

Miste nærhed
- Hvis et kærestepar er mere optagede af deres smartphones end af hinanden, kan de miste nærheden og kontakten. Men det kan også være et symptom på, at der er noget andet galt i parforholdet, siger psykolog og parterapeut Sanne Linke Møller.

Hun har indimellem børn og unge i terapi, som fortæller, at det virker, som om forældrene bruger mere tid på deres smartphone end på dem.

Lavt selvværd
- Der er en risiko for, at man signalerer til barnet, at det ikke er lige så vigtigt som ens smartphone. Den mangel på opmærksomhed kan give lavt selvværd på sigt, siger Sanne Linke Møller.

Henrik Vejlgaard, der er ekspert i trendsociologi, mener dog ikke, at man nødvendigvis skal stemple et stort smartphone-forbrug som noget negativt:

- Der er en tendens til, at vi altid betragter brug af ny teknologi som problematisk. Hvis nu det var en far, som brugte en stor del af sin tid på at spille golf, ville vi måske se anderledes på det, siger Henrik Vejlgaard til metroxpress.

0 kommentarer
Vis kommentarer