DMI advarer om forhøjet vandstand

På med regntøjet eller bliv inde: Julen bliver våd, og nytåret ser også ud til at blive det - på vestkysten varsles om forhøjet vandstand

DMI varsler om forhøjet vandstand ved den jyske vestkyst i nat i en kombination af blæst og højvande.

- Det er ikke stormflod eller noget, der ligner det, vi så i forbindelse med stormen. Men sidst på natten, hvor det bliver noget blæsende fra sydvest, så bliver vandet presset ind på vestkysten. Det er ti cm over den grænse, der er sat, og så skal vi varsle, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jeanne Mangerel til Ekstra Bladet.

Ved højvandet i nat ventes vandstande på ca. 2,5 m ved Vidå, Havneby og Esbjerg, og ved Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn ventes vandstande på ca. 2,0 m over DVR90 ( Dansk vertikal reference 1990), skriver DMI på deres hjemmeside.

- Det bliver ganske kortvarigt sådan sidst på natten. Og efter sidste omgang har man nok også flyttet det, der skal flyttes, siger Jeanne Mangerel .

Julevejret bliver heller ikke noget at skrive hjem om. Meteorologens krystalkugle peger nu entydigt på en våd og varm jul. Så når du har klemt det sidste andelår ned under julemiddagen og prøver at råde bod på det ved en rask gåtur, så skal du lige huske at købe et ekstra sæt regntøj i et par numre større end du plejer at bruge.

- De næste par dage ser lidt våde ud. Det kan godt være, at der kommer lidt sol ind imellem, men lige nøjagtig juleaften - den ser altså våd ud, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jeanne Mangerel til Ekstra Bladet.

Hun er ikke helt sikker på temperaturen, men der er stor sandsynlighed for at det bliver en af de varmeste julehøjtider i mange år.

- Den kommer til at ligge mellem 7-9 grader, så det er jo temmelig lunt for årstiden, siger Jeanne Mangerel.

For dem, der stadig tror på julemanden og hvid jul, så bliver det altså en tam oplevelse.

- Der bliver ingen kønne hvide landskaber.

Men det betyder ikke, at der ikke er lyspunkter.

- Det tyder på, at man skal tage til Bornholm, hvis man vil undgå regnen. Det ser ud til at de går fri, og de kan endda også være så heldige at få lidt solskin.LANDSUDSIGT. (KILDE: DMI)
LANDSUDSIGT. (KILDE: DMI)


Intet nyt under solen
Efter julevejret kommer den næste store dag - årets sidste - Nytårsaftensdag.

Meteorologen mener, at det endnu er for tidligt at komme med en egentlig prognose, men understreger, at det våde varme vejr ser ud til at være kommet for at blive.

- Umiddelbart ser det ud til, at den her strømning bare fortsætter.

- Regn, regn, regn?

- Ja. Det kunne sagtens blive noget i den stil, og måske også med noget blæst oveni, siger Jeanne Mangerel.

Se dit lokale vejr her.

0 kommentarer
Vis kommentarer