Fristen for at melde sig til Obamacare er forlænget

Amerikanerne har fået en dag ekstra til at tilmelde sig præsident Barack Obamas sundhedsreform

Amerikanere har fået forlænget fristen til at tilmelde sig den omstridte sundhedsreform, kendt som Obamacare.

Ved udgangen af mandag udløber den oprindelige frist ellers, men regeringen i Washington har forlænget fristen med et døgn til og med udgangen af den 24. december.

Embedsmænd i præsident Barack Obamas administration siger ifølge Reuters, at det er meget trafik på hjemmesiden HealthCare.gov, hvor man kan tilmelde sig, der er årsag til forlængelsen.

I weekenden har over en million været inde på siden, og omkring 200.000 har ringet til et særligt callcenter om sundhedsprogrammet.

Den nye og omstridte sundhedsreform, herunder sygeforsikringen, træder i kraft den 1. januar. Den vil give mange amerikanere, der ikke har en sundhedsforsikring, mulighed for at få en.

Den oprindelige deadline for at opnå dækning gennem sundhedsordningen var 15. december, men blev senere rykket til 23. december på grund af den fejlfyldte hjemmeside.

Og nu er den så rykket yderligere et døgn.

Til trods for adskillige løfter fra Obama og andre demokrater har mange amerikanere følt sig presset og usikre i forhold til den nye sygeforsikring.

Der har været store diskussioner om sundhedsordningen, hvilket har fået præsident Obama til at forlænge eksisterende ordninger i endnu et år for de amerikanere, som er glade for deres nuværende sygeforsikring.

0 kommentarer
Vis kommentarer