Nu kommer Greenpeace-Anne Mie hjem

Dansk kvinde har fået udrejse-visum efter tre måneder som tilbageholdt i Rusland

26-årige Anne Mie Roer Jensen har grund til at juble. Nu kan hun formentlig fejre nytår med familie og venner i Danmark. (Foto: AP/Dmitry Lovetsky)
26-årige Anne Mie Roer Jensen har grund til at juble. Nu kan hun formentlig fejre nytår med familie og venner i Danmark. (Foto: AP/Dmitry Lovetsky)

Den danske styrmandselev Anne Mie Roer Jensen har netop fået udrejsevisum efter måneders fængsling og tilbageholdelse i Rusland. Det oplyser Greenpeace på Twitter torsdag middag.<br /><br /><p>Birgitte Lesanner, kampagne- og kommunikationschef hos Greenpeace i Danmark siger til Ekstra Bladet, at den danske kvinde ventes at forlade Rusland og rejse hjem i løbet af få dage.</p><a id="_9df2b4d8-ee28-4540-a4d8-84553c7a2cbc" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4621206.ece">Rusland dropper tiltale mod dansk miljøaktivist</a><br /><br /><p>Sammen med 29 andre aktivister blev Anne Mie Roer Jensen anholdt af de russiske myndigheder under en aktion fra skibet Arctic Sunrise mod en boreplatform i Barentshavet den 18. september.</p><p><b>Kaldtes pirater</b><br /> De anholdte var i fare for at blive tiltalt for pirateri, der kunne havde medført en årelang fængselsstraf.</p><p>Senere blev sigtelsen ændret til den særlige russiske forseelse' hooliganisme'.</p><p>I sidste uge vedtog Dumaen, det russiske parlament, en amnesti, som nu blandt andet er kommet Greenpeace-folkene og to medlemmer af Pussy Riot til gode.</p><a id="_1de167fc-93f8-4a04-94e8-e113129253d8" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4617394.ece">Greenpeace: Vi er meget lettede</a><br /><br /><p><b>Billigt trick</b><br /> Mange ser amnestien, som et billigt trick, der skal skaffe Putin-regimet en smule goodwill inden vinter-OL ved Sortehavs-byen Sochi i februar.</p><p>For nogle uger siden blev Greenpeace-aktivisterne løsladt i Skt. Petersborg, men kunne ikke forlade landet.</p><p>1. juledag oplyste myndighederne, at tiltalen helt var droppet, og nu følger udrejsevisa til de mange udlændinge slag i slag.</p><a id="_028da42c-6859-4d4c-969f-1d0c95e09bcc" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4606613.ece">Dansk Greenpeace-aktivist: Vi blev kidnappet af russerne</a><br /><br /><p>Ifølge Birgitte Lesanner ønsker Anne Mie Roer Jensen ikke at udtale sig om situationen torsdag, men hun udsender formentlig en erklæring, når hun er tilbage i Danmark.</p>
1 af 2 Anne Mie Roer Jensen under et af retsmøder i ishavs-byen Murmansk, hvor aktivisterne sad fængslet den første tid. (Foto: Greenpeace/Igor Podgorny)
2 af 2 26-årige Anne Mie Roer Jensen har grund til at juble. Nu kan hun formentlig fejre nytår med familie og venner i Danmark. (Foto: AP/Dmitry Lovetsky)
0 kommentarer
Vis kommentarer