Fynboer: Storebæltsbroen er for dyr

235 kroner for at køre over Storebælt er for dyrt, siger fynboerne, der mener, at prisen forhindrer jobskabelse og samhandel på tværs af landet

Fynboerne vil have prisen sat ned for de ni millioner personbiler, der hvert år kører over Storebæltsbroen. (Foto: Knud Erik Christensen/Polfoto).
Fynboerne vil have prisen sat ned for de ni millioner personbiler, der hvert år kører over Storebæltsbroen. (Foto: Knud Erik Christensen/Polfoto).

Sæt prisen ned!

Det er den umisforståelige besked i en Gallup-undersøgelse om fynboernes holdning til taksterne på Storebæltsbroen, som DR Fyn har fået gennemført.

Kravet om en pris nedsættelse er markant: 80 procent af de adspurgte mener, at 235 kroner for at køre over Storebæltsbroen i en personbil er alt for dyrt.

Næsten lige så mange, 75 procent, mener, at prisen er en forhindring for at skabe job og samhandel på tværs af landet.

Regionsrådsformanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V), deler synspunktet og mener prisen bør sættes ned.

- Når alle undersøgelser viser, at mobilitet sikrer vækst, og at en betalingsring uanset om det er omkring København eller over Storebælt er væksthæmmende, så er det da logisk at argumentere for, at taksterne skal sættes ned, siger han til DR Fyn.

Men den går ikke, mener omvendt Socialdemokraternes tradikordfører i folketinget, Rasmus Prehn.

- Jeg tror, at hvis man har prøvet at sidde i køen over Storebæltsforbindelse, så er der ikke plads til at der bliver endnu flere biler, og det vil der jo komme, hvis det bliver billigere eller gratis. Det, der derimod er brug for er, at vi gør endnu mere for infrastrukturen. Det kan jo være, at vi i fremtiden skal have en Kattegat-forbindelse eller noget helt andet. Og der er brug for, at vi så har ressourcer til at løfte de opgaver, siger Rasmus Prehn.

Heller ikke hos SFs transportminister Pia Dyhr Olsen kommer fynboerne igennem med deres ønske om en lavere pris.

- Det lægges der ikke umiddelbart op til. Storebælt har jo også en stor gæld, og den er først afdraget i 2029, så vi er nødt til at afdrage på den. Og når vi kigger på det sammenlignet med færgerne, så tror jeg de fleste stadig vil synes, det er en ok pris, siger Pia Olsen Dyhr.

0 kommentarer
Vis kommentarer