Kødædende fisk angriber 60 mennesker i argentinsk flod

En syvårig pige mistede en del af sin lillefinger. Lokal læge kalder piratfiskene for usædvanligt aggressive

Her ses den kødædende pacu, en art piratfisk, der tidligere er fundet i Øresund. Pacuen er også kendt som 'testikel-æderen'. (Foto: Polfoto).
Her ses den kødædende pacu, en art piratfisk, der tidligere er fundet i Øresund. Pacuen er også kendt som 'testikel-æderen'. (Foto: Polfoto).

Flere end 60 mennesker er kommet til skade, efter at de er blevet angrebet af piratfisk i en flod i Argentina. Det skriver den lokale avis La Capital.

Værst gik det ud over en syvårig pige. Lægerne blev nødt til at amputere et stykke af hendes lillefinger efter overfaldet fra de kødædende fisk, som fandt sted i Rio Paraná, omkring 300 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires.

De sårede fik bid på hænder og fødder, og det er det første alvorlige piratfisk-angreb i Argentina denne sommer. Lægen Gustavo Centurion siger, at piratfiskene har været usædvanligt aggressive.

Folk opfordres til at holde sig væk fra vandområdet, men på grund af de høje temperaturer trodser flere advarslerne.

Der findes mange arter af piratfisk i ferskvandet i Sydamerika. Fiskene har korte kæber med skarpe tænder. Mange af piratfiskene er dog planteædere og er ufarlige for dyr og mennesker.

Piratfiskene angriber normalt i flok og bliver for eksempel tiltrukket, hvis et dyr bløder. De største arter bliver op til 40 centimeter.

0 kommentarer
Vis kommentarer