Fire løver aflivet: Her er deres skæbne

Giraffen Marius blev til løvefoder - nu er fire af løverne, der spiste ham, selv blevet aflivet. Se, hvad deres kroppe skal bruges til her

Hanløven Oleg er blandt de fire løver, der måtte lade livet forud for ankomsten af en ny hanløve i Zoo i København. Her ses han spise giraffen Marius. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Hanløven Oleg er blandt de fire løver, der måtte lade livet forud for ankomsten af en ny hanløve i Zoo i København. Her ses han spise giraffen Marius. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Da Marius blev aflivet, kunne gæsterne i Zoologisk Have i København efterfølgende opleve en obduktion af giraffen på nærmeste hold - og dernæst se dele af dyret blive fodret til havens løver.

Flere af de løver har nu måtte lade livet efter ankomsten af en ny hanløve. Men modsat Marius skal løverne hverken obduceres eller bruges som foder, forklarer Steffen Stræde, der er administrerende direktør i Zoo i København.

- Vi har lige haft en obduktion, så det gør vi ikke med løverne. Men vi har planer om at gøre det igen, fastslår han.

Se også: Zoo: Derfor skulle fire løver døSe også: København Zoo afliver fire løver

I stedet bliver dele af løverne sendt til forskellige internationale forskningsprojekter, København Zoo har et samarbejde med.

- Det kan være alt fra tarmindhold, nyre- og lungevæv, testikler og prøver fra mundhuler til hjernerne, som sendes til Sydafrika, hvor de forsker i løvers hjerneanatomi, siger Steffen Stræde.

- Men det mest spændende er nok øjnene. Løver har et usædvanligt skarpt syn, og derfor er der flere, der forsker i deres specielle nethinder, tilføjer han.

Se også: Marius' strube på vej til ØstrigSe også: Skudt med boltpistol: Nu er Marius løvefoder

Resten af løvernes kadaver ryger til Landbohøjskolen, hvor det destrueres.

- Hvorfor ender løver ikke som foder?

- Vi plejer ikke at bruge rovdyr som foder, siger Steffen Stræde og forklarer:

- Vi fodrer gerne dyrene i Zoo med deres foretrukne føde - den slags, de også får i naturen.

Se også: Hele verden skriver om danske dødsdømte MariusSe også: Her bliver Marius smidt for løverne

1 af 3 Hanløven Oleg er blandt de fire løver, der måtte lade livet forud for ankomsten af en ny hanløve i Zoo i København. Her ses han spise giraffen Marius. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 3 Hanløven Oleg er blandt de fire løver, der måtte lade livet forud for ankomsten af en ny hanløve i Zoo i København. Her ses han spise giraffen Marius. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
3 af 3 Hanløven Oleg er blandt de fire løver, der måtte lade livet forud for ankomsten af en ny hanløve i Zoo i København. Her ses han spise giraffen Marius. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere