Folkeskole nu helt uden etniske danskere

Tovshøjskolen i Gellerup er den eneste danske folkeskole uden etniske danskere

Den sidste etniske dansker er stoppet på Tovshøjskolen. Foto: Claus Bonnerup
Den sidste etniske dansker er stoppet på Tovshøjskolen. Foto: Claus Bonnerup

Har du børn på Tovshøjskolen eller er forældre til den elev, der er stoppet? Eller kender du andre skoler, hvor der næsten ikke er etniske danske elever? Kontakt os på sms/mms til 1224 (koster alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Den sidste etnisk danske elev er stoppet på Tovshøjskolen i Gellerup ved Aarhus, der nu er den eneste danske folkeskole med udelukkende to-sprogede elever, godt 300 i alt.

- Vi er en ren to-sproget skole. Nogle af vores elever kommer fra familier med sociale udfordringer. Til trods for dette har vi også elever, der kommer ud af skolen med gode resultater, forklarer skoleleder Aase Nielsen til metroxpress.

For et par år siden blev Tovshøjskolen kåret til Danmarks dårligste folkeskole. En undersøgelse, skolen ikke finder fair.

- I den sidste status, hvor man medregner sociale forhold, så er vi faktisk en midterskole, når det gælder karakterer, og hvor mange unge der tager en ungdomsuddannelse, forklarer skolelederen.

En af grundene til, at man ikke har danske elever på skolen er, at man i Aarhus har frit skolevalg. Nydanske elever bliver sprogtestet, og kun med et godt dansk kan de vælge frit.

- Vi får nogle af de børn, der ikke klarer screeningen så godt, men vi har selvfølgelig også børn, der vælger os, fordi vi er den lokale skole,« siger Aase Nielsen, der ville ønske at have flere elever, der selv vælger skolen.

Venstres rådmand på skoleområdet, Benyamin Simsek, vil dog ikke ændre ordningen.

- Vi er glade for, at borgere kan vælge. Og så kan de forældre, der ikke kan få lov til at vælge, bare lære deres børn bedre dansk, siger han til metroxpress.

Professor i pædagogik Niels Egelund mener, at man bør lukke Tovshøjskolen:

- Ulempen ved Aarhus-ordning er, at mange af de dygtige børn flygter. Det bedste for børnene ville være at lukke skolen og fordele eleverne på andre skoler.

Ekstra Bladet har valgt at fjerne kommentarerne fra denne artikel, fordi der var flere, der var stødende og racistiske.

Du kan deltage i debatten i Ekstra Bladet - send et læserbrev her - husk navn og adresse

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen