Læger frikendt for 1813-chikane

Lægeetisk Nævn frikender syv ud af otte læger for chikane mod akuttelefon 1813. I et tilfælde ønsker nævnet mere information, oplyser LægeforeningenSyv ud af de i alt otte læger, der har været beskyldt for chikane mod akuttelefon 1813 i Region Hovedstaden, har ikke overtrådt de etiske regler for læger.

Sådan lyder konklusionen fra Lægeforeningens Lægeetiske Nævn, der tirsdag har holdt møde, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver nævnet, at der ikke er grundlag for at kritisere de syv af lægerne for at have overtrådt de etiske regler for læger.

I et tilfælde ønskes yderligere oplysninger fra lægen, hvorfor nævnet fortsat kigger på den ene sag og ønsker yderligere information. Om de syv sager, siger formanden:

- Materialet fra Region Hovedstaden beviser ikke, at der er tale om chikane, siger Mogens Skadborg, formand for Lægeetisk Nævn.

- Dertil kommer, at lægerne i de syv sager, som nu er afgjort, har kunnet henvise til faglige årsager til, at de har foretaget opkaldene til 1813.

Lægeetisk Nævn forventer at tage stilling til den sidste af de otte sager på sit næste møde den 13. maj 2014.

opdateres

0 kommentarer
Vis kommentarer