FDM: Urimelig fond til volds- og trafikofre skal ændres

FDM kalder det urimeligt, at ny offerfond i stor stil finansieres af forseelser, der slet ikke er ofre til

Bilisternes interesseorganisation, FDM, er "oppe i stigbøjlen" over, at regeringens og Enhedslistens nye såkaldte offerfond ser ud til at kradse dobbelt så mange penge ind i forhold til, hvad man regnede med, da loven blev vedtaget.

Ifølge en beregning fra Rigspolitiet ville fonden havde kradset 63 millioner kroner ind, hvis den havde eksisteret sidste år. Forventningen var ellers et langt mere beskedent beløb på omkring 30 millioner.

Langt hovedparten af pengestrømmen til fonden - i alt 44 millioner kroner - kommer fra landets bilister.

De skal nemlig betale standardtaksten på 500 kroner til fonden, når de eksempelvis får et klip i kørekortet for at køre for hurtigt.

- Det er en underlig lov, og det viser de her tal jo også. Du behøver ikke bidrage til fonden ved værtshusslagsmål, men det skal du til gengæld, hvis du kører for hurtigt på en øde landevej, hvor der ikke er noget offer, siger afdelingschef i FDM Torben Lund Kudsk.

- Justitsministeriet kom jo i sin tid frem til, at der ikke var straffesager nok i Danmark til, at det kunne finansiere en offerfond, og så tog man bare bilisterne med ind.

- Det er vi oppe i stigbøjlen over, for i princippet kunne man jo lige så godt have bedt rødhårede om at betale til den, siger han.

Han understreger, at FDM bakker helt op om at have en fond til volds- eller trafikofre.

- Der er behov for sådan en fond, men det er urimeligt, at det langt hen ad vejen er finansieret af folk, der begår noget, der ikke er ofre til, siger Torben Lund Kudsk og fortsætter:

- Så når nu beløbet er så meget større, end man havde regnet med, så kan man da se på at få det lavet om.

Ifølge regeringen koster det 5,4 millioner kroner om året at administrere fonden, der ikke giver erstatning til konkrete ofre, men i bred forstand støtter seminarer, forskning og offerrådgivning.

0 kommentarer
Vis kommentarer