Gjerskov i Georgien: De er bange for Putin

De nordiske lande har besøgt Georgien, der ligger underdrejet i skyggen af stormagten Rusland

Ifølge Mette Gjerskov er meldingen fra georgierne, at forholdet til storebroderen mod nord er dårligt. (Arkivfoto: Peter Mydske)
Ifølge Mette Gjerskov er meldingen fra georgierne, at forholdet til storebroderen mod nord er dårligt. (Arkivfoto: Peter Mydske)

Det er ikke kun i Ukraine, at man er på vagt overfor nabolandet Rusland, der for kort tid siden annekterede Krim-halvøen og i øjeblikket har militære styrker placeret tæt på grænsen ind til Ukraine.

Også i nabolandet Georgien har man øjnene rettet stift mod russerne, fortæller formanden for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, socialdemokraternes Mette Gjerskov, der er på besøg i landet, der ligger i Kaukasus.

- De er simpelthen meget, meget bekymrede for, hvor grænsen går for, hvad russerne kan finde på, og hvor langt Putin vil gå, siger Mette Gjerskov til Ritzau.

Tilbage i 2008 gik Rusland ind militært i de to georgiske, men russisktalende provinser Abkhasien og Sydossetien. Russerne har i dag fortsat kontrol med de to områder.

Ifølge Mette Gjerskov er meldingen fra georgierne, at forholdet til storebroderen mod nord er dårligt.

- Der er ikke nogen fremgang i forhold til Rusland, siger hun.

- Lederen af det georgiske parlament sagde halvt i alvor, halvt i sjov, at han var glad for, at vi var på besøg, for det gav da en garanti for, at russerne ikke ville invadere lige i de her dage, siger Gjerskov.

Hun er på besøg sammen med nævnsformænd fra de øvrige nordiske lande og Baltikum i det såkaldte NB8-samarbejde.

Gruppen har diskuteret Nato- og EU-samarbejde med politikere fra både regeringen og oppositionen og været på besøg ved grænsen ind til Sydossetien, der ligger under en times kørsel fra hovedstaden Tbilisi.

0 kommentarer
Vis kommentarer