Stor eftersøgning: Fly leder efter forsvundet sæl

Sælen Luna er en del af et forskningsprojekt på Syddansk Universitet, der meget gerne vil have dyret tilbage

Et fly, to både og en bil er sat ind i jagten på at opspore en etårig gråsæl, der sammen med sin to år ældre bror onsdag undslap Syddansk Universitets marinbiologiske forskningscenter i Kerteminde.

Eftersøgningsapparatet var i fuld sving hele onsdag, men det lykkedes kun at indfange den ene sæl. Der er stadig intet spor af hunsælen Luna, og hun er ikke en hvilken som helst sæl, skriver Fyens Stiftstidende

- Det vil være et kæmpe tab, hvis ikke vi finder hende, siger projektleder og lektor ved Biologisk Institut på SDU Magnus Wahlberg til avisen.

Den 59 kilo tunge Luna og den 110 kilo tunge hansæl Nino er centrum for et forskningsprojekt, der afdækker, hvordan gråsæler hører under vand. En viden, der kan bruges, når der skal opstilles havvindmølleparker.

Forskningen har stået på siden 8. december, hvor sælerne blev hentet til Kerteminde fra en zoologisk have i Madrid.

- Vi skal starte helt forfra, hvis vi ikke finder hende. Hun er et meget vigtigt dyr, siger havbiolog Kirstin Anderson Hansen, der står i spidsen for træningen og forskningen.

Hun vurderer over for Fyens Stiftstidende, at der er brugt mindst otte timer syv dage om ugen på sælerne. Kirstin Anderson Hansen har knyttet et særlig tæt bånd til forsøgsdyrene.

Eftersøgningen blev indstillet onsdag aften, men genoptages torsdag morgen, og uret tikker.

- Vi finder hende ikke, hvis ikke det er sket inden fredag. Men den vil kunne klare sig - gråsæler er seje, og den er i god stand, så den vil have tid til at finde sig til rette i naturen, mener Kirstin Anderson Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer