Overlæge brugte forskningsmidler til at købe kunst

Endnu en af Rigshospitalets forskere risikerer at blive meldt til politiet

Skandalen på Rigshospitalet breder sig. Endnu en overlæge har brugt forskningsmidler til formål, som ikke synes at have det fjerneste med forskning at gøre, skriver Jyllands-Posten.

Professor, overlæge, dr. med Daniel Steinbrüchel har gennem flere år købt malerier for forskningsmidler, officielt til sit kontor, hvor billederne imidlertid ikke kom op at hænge.

Billederne blev indkøbt i hans eget navn og leveret til hans privatadresse i Nordsjælland. På fire år købte han malerier for mere end 70.000 kroner.

Daniel Steinbrüchel har ligeledes for forskningsmidler købt møbler og lamper for mere end 140.000 kroner, officielt til sit kontor, men alle tingene endte ikke på hans kontor på Rigshospitalet.

Daniel Steinbrüchel ønsker ikke at udtale sig, herunder svare på, om malerierne indkøbt for forskningsmidler har hængt i hans private hjem.

Rigshospitalet ser alvorligt på sagen, og lægelig direktør Jannik Hilsted vil ikke udelukke en politianmeldelse af professoren, når hospitalets egne undersøgelser af Daniel Steinbrüchels brug af forskningsmidler er færdige.

- Vi tager skarpt afstand fra enhver form for misbrug. Hvis det er sådan, at møbler og udstyr til kontoret er blevet leveret til en hjemadresse, så er tingene jo ikke i orden. Det forventer vi leveret og brugt her på stedet, siger Jannik Hilsted til Jyllands-Posten.

Rigshospitalet har allerede politianmeldt foreløbig tre fremtrædende overlæger for misbrug af forskningsmidler til private formål.

Ifølge Lars Bo Langsted, juraprofessor ved Aalborg Universitet og ekspert i økonomisk kriminalitet, er der tale om mandatsvig, hvis man eksempelvis køber malerier til privat brug for offentlige eller andre midler.

0 kommentarer
Vis kommentarer