Region H: Lægers frikendelse i 1813-sag er mystisk

Direktør i Region Hovedstaden undrer sig over, at syv læger, mistænkt for chikane af akuttelefon, er frikendt

Følg Samfund

Mystisk og mærkværdigt.

Sådan beskriver regionsdirektør i Region Hovedstaden Hjalte Aaberg afgørelsen fra Lægeforeningens Lægeetiske Nævn i den omdiskuterede sag om chikane mod akuttelefon 1813.

Tirsdag aften konkluderede nævnet, at syv ud af de i alt otte læger, der har været beskyldt for chikane, ikke har overtrådt de etiske regler for læger og derfor slipper for både kritik og sanktioner.

- Jeg synes, at det lyder lidt mystisk og tænker, at det er lidt mærkværdigt. Men sådan er det jo. Jeg ved ikke, hvad der præcis skal til for, at der udtales kritik.

- Jeg tænker umiddelbart, at det er ret indlysende, at nogle personer har haft en dårlig sag, og jeg mener, at man burde have udtalt en eller anden form for kritik. Men det er jo Lægeforeningens anliggende, og så må enhver jo tænke sit, siger Hjalte Aaberg.

Et af Lægeforeningens argumenter i frikendelsen er, at en stor del af opkaldene er foretaget før Region Hovedstaden orienterede om, hvilke numre praktiserende læger skulle bruge ved lægefagligt behov for henvendelse til 1813. Det skete 16. januar.

Men det argument har Hjalte Aaberg umiddelbart svært ved at følge.

- Det argument køber vi ikke. Men der må vi hver især jo tænke, hvad, vi synes, er rimeligt, og hvad, vi synes, lyder som plausible forklaringer. Jeg køber ikke argumentet selv, men andre har jo vurderet anderledes, siger han.

Hjalte Aaberg understreger, at Region Hovedstaden har opnået deres hovedmål: At få opkaldene stoppet.

- Det vigtigste for os var at få det stoppet, og det gjorde det prompte, efter at vi var ude og kritisere det. Den del er lykkes, og det er rigtig dejligt for vores personale, siger han.

Derfor går regionen heller ikke videre med sagen.

- Det er meget svært at tænke sig, at man kan lovgive mod sådan noget. Så jeg ved ikke, hvad vi skulle gå videre med. Det, vi kunne gøre i situationen, var at gøre opmærksom på, at der var et problem og så håbe, at det stoppede, siger Hjalte Aaberg.

Lægeetisk Nævn forventer at tage stilling til den sidste af de otte sager på sit næste møde den 13. maj 2014.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.