Religionsstridighed: Fagforening bakker hospital op

Uanset religiøs overbevisning skal hospitalets hygiejnekrav opfyldes, mener bioanalytikernes formand

Formand for Danske Bioanalytikere bakker Hvidovre Hospitals fyring op. (Foto: Rumle Skafte)
Formand for Danske Bioanalytikere bakker Hvidovre Hospitals fyring op. (Foto: Rumle Skafte)

Jeg kan ikke se nogen anden løsning end at holde fast i hygiejnestandarderne.

Det siger formand for Danske Bioanalytikere, Bert Asbild, efter at to muslimske bioanalytikere risikerer en fyreseddel fra Hvidovre Hospital, for ikke at overholde hospitalets hygiejnekrav om korte ærmer på arbejdspladsen.

Se også: Hospitalsdirektør: Intet alternativ til korte ærmer

- Det er ikke noget, vi kan gå på kompromis med, for har man et ærme hængende risikerer man altså at overføre smittestoffer fra den ene patient til den anden, siger Bert Asbild.

Ifølge hospitalets vicedirektør, Torben Mogensen, er hverken lange gummihandsker eller langærmede bluser et alternativ til de korte ærmer, og det bakker Bert Asbild op om.

Se også: Muslimsk hospitalsansat nægter at gå med korte ærmer

Han mener dog, at situationen er ulykkelig for de to kvinder, og håber at parterne ender med at finde en løsning, så kvinderne kan beholde deres job.

- Sager som disse er dukket op med jævne mellemrum de seneste 15 år, hvor en enkelt har skiftet fagområde, men ellers er der altid blevet fundet en løsning, siger Bert Asbild.

Han forsikrer, at Danske Bioanalytikere vil hjælpe kvinderne og forsøge at overbevise dem om at indgå kompromis med Hvidovre Hospital.

- Vi gør alt, hvad vi kan for de her kvinder, og så vidt jeg er orienteret, får de også juridisk vejledning. Men lige præcis problemet, der er årsagen til det hele, kan vi ikke gøre noget ved, siger formanden.

Se også: Rev hijab af gravid: Nu tager alle hijab på

Hvidovre Hospital kender kun til ét enkelt fortilfælde af denne slags, hvor en gruppe studerende ikke ville bære uniformer med korte ærmer.

Hospitalet har givet de to kvinder en "i-sinde-skrivelse", som i sidste ende, betyder fyring, hvis de ikke ændrer adfærd.

0 kommentarer
Vis kommentarer