Finanstilsyn ser på forsikringer til psykisk syge

Forsikringsselskabers afvisning af psykisk syge får Finanstilsyn til at reagere. Det sker efter DR-udsendelse

Finanssektorens vagthund, Finanstilsynet, vil nu kigge forsikringsselskaberne efter i kortene for at se, om de lever op til lovens krav, når de afviser at forsikre kunder, der enten er eller har været psykisk syge.

Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

Initiativet kommer, efter at DR i et tema har sat fokus på psykiske lidelser. Til DR har flere både nuværende og tidligere psykisk syge fortalt, at forsikringsselskaber har afvist dem som kunde.

- Vi vil kontakte en række forsikringsselskaber og bede dem redegøre for, i hvilket omfang de afviser nuværende og tidligere psykisk syge, og hvilke begrundelser selskaberne bruger for at afvise at tegne forsikringer for denne persongruppe, siger Annette Bjaaland Andersen, der er kontorchef i Finanstilsynet.

Annette Bjaaland Andersen opfordrer endvidere personer, der har oplevet at blive afvist hos et forsikringsselskab på baggrund af psykisk sygdom, til at kontakte Finanstilsynet direkte, så sagerne kan indgå i undersøgelsen.

Finanstilsynet vil også drøfte problemstillingen med forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, og Landsforeningen Sind.

Finanstilsynet henviser til lovgivningen, hvoraf det fremgår, at et forsikringsselskab skal give en saglig begrundelse, hvis det afviser at tegne en forsikring for en borger. Dette gælder også, hvis borgeren har eller har haft en psykisk sygdom.

0 kommentarer
Vis kommentarer