Konen erklæret død - men vågnede op i fryserum

Læge erklærede kvinde død: Nu sagsøger ægtemanden ham, fordi konen vågnede op i lighuset - og døde igen

Guadalupe Arroyos kone blev erklæret død men vågnede op i lighusets fryserum og forsøgte forgæves at komme ud. (Arkivfoto: AP)
Guadalupe Arroyos kone blev erklæret død men vågnede op i lighusets fryserum og forsøgte forgæves at komme ud. (Arkivfoto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): En ting var i første omgang sorgen over, at hans kone var død af hjertestop. En anden bevidstheden om, at det var løgn, og at hun reelt først døde i lighusets fryserum, da hun ikke kunne komme ud.

Det er årsagen til, at en mand fra Los Angeles i Californien nu har sagsøgt den læge, der i første omgang erklærede hustruen, den 80-årige Maria Arroyo, død. Det skriver abcnews.com.

Manden, Guadalupe Arroyo er af den overbevisning, at hustruen faktisk var i live, da hun blev lagt i lighusets fryserum og pludselig vågnede op her og forgæves kæmpede for at komme ud af fryserummet.

Retsmedicinere fandt nemlig efter dødserklæringen den ældre dame mærkværdigt liggende med ansigtet nedad i lighusets fryserum. På hendes krop var der adskillige mærker og skader - blandt andet en brækket næse.

I første omgang sagsøgte manden lægerne for den dårlige behandling af liget. Men en lægeekspert havde dog en anden opfattelse af, hvad årsagen var til konens skader.

Ifølge abcnews.go.com afslører retsdokumenter, at lægen, som er indkaldt som vidne i sagen, har erklæret, at konen blev erklæret død for tidlig. Han mener også, at hun blev frosset ned i hospitalets fryser, mens hun stadig var i live. Lægen konkluderer dermed, at konen vågnede op på grund af den ekstreme kulde og fik skaderne, fordi hun forgæves forsøgte at komme ud af køleboksen.

Ægtemanden Guadalupe Arroyo har derfor ændret søgsmålet til at gælde den fejlagtige dødserklæring af hustruen.

White Memorial Medical Center forsøgte i første omgang at få afvist sagen på forældelse, siden den er fra juli 2010. Men i onsdags afgjorde retten, at lægen ekspertudtalelse fra december 2011, ikke gjorde sagen for gammel til at ende i en retssag.

- Vi ønsker ikke at kommentere på en igangværende sag eller uddybe med detaljer af respekt for vores patienter og deres pårørende, men vi vil gerne sige, at vi fortsat er uenige i de anklager, som bliver bragt imod os, har talskvinden Alicia Gonzales udtalt til ABCNews.com.

0 kommentarer
Vis kommentarer