Lokalpolitiker om rocker-genhusning: Nej til afpresning fra Bandidos

Det er ikke Københavns Kommunes opgave at genhuse rockergruppen Bandidos i et industrikvarter

Jakob Næsager (K), der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, er ikke imponeret over forslaget fra rockergruppen Bandidos om genhusning.

Se også: Bandidos vil forhandle med kommune om at flytte

Medlemmerne af rockergruppen Bandidos meddelte tirsdag, at de er åbne over for at nedlægge deres omstridte klubhus på Tudskærvej i Vanløse, hvis de til gengæld får lov at slå sig ned et andet sted.

- Vi har oplevet før, at rockerne har tilbudt at flytte. Sidste år ville de have naboerne til at betale en halv til en million kroner for at flytte. Hvis det er det samme afpresningstilbud, de genfremsætter, så siger vi pænt nej tak, siger Jakob Næsager.

I en pressemeddelelse indbyder rockerne Københavns Kommune til fornyede møder, skriver TV2 på sin hjemmeside.

- Vi kan her kun opfordre til, at man (læs: kommunen) indleder et fornuftssamarbejde og reelt forsøger at genhuse os i et velegnet industriområde, da det er den mest optimale løsning for alle parter, skriver Bandidos ifølge TV2.dk.

Se også: S: Grundloven står i vejen for lukning af rockerborg

Men det er dybest set ikke Københavns Kommunes opgave at genhuse naboer eller rockere, mener Jakob Næsager.

- Rockerne er meget velkommen til at flytte, og jeg synes, de af egen drift skal flytte hen, hvor der ikke er naboerne, siger han.

Mandag aften opgav Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune foreløbig at gøre mere i sagen om at få rockerne til at forlade klubhuset i Vanløse.

Natur- og Miljøklagenævnet underkendte i sidste uge Københavns Kommunes afgørelse, som forbød rockergruppen at benytte huset som klubhus.

Se også: Københavns Kommune opgiver at fjerne omstridt rockerborg

Den afgørelse tog Teknik- og Miljøudvalget til efterretning mandag.

Beboerne i og omkring Tudskærvej har i lang tid udtrykt deres frustration over rockerborgen.

Fakta: Omstridt rockerborg holder stand

Efter flere måneders kamp om at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse, opgiver Københavns Kommune nu at gøre mere i sagen. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg tager Miljø- og Naturklagenævnets underkendelse af forbuddet mod rockerborgen til efterretning.

* 7. oktober: Et enstemmigt flertal i Københavns Kommunes teknikudvalg vedtager at prøve at sætte rockere ud af villaen på Tudskjærvej i Vanløse.

* 11. oktober: Københavns Kommune sender et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

* 14. oktober: For anden gang på under to uger får formanden for grundejerforeningen på Tudskjærvej i Vanløse sine ruder knust af ukendte gerningsmænd.

* 7. december: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune beslutter, at rockerne på Tudskjærvej skal forlade villavejen i Vanløse ved årets udgang.

* 31. december: Ejeren af rockerklubhuset i Vanløse klager over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

* 3. april: Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte huset på Tudskjærvej i Vanløse som klubhus.

* 7. april: Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning, og man opgiver at gøre mere i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer