Savede naboens hus midtover

Efter en mangeårig nabostrid har norske Arne Vigeland taget sagen i egen hånd og hyret to håndværkere til at save naboens udhus midtover. Her til aften er han blevet bedt om at trække sig fra sin politiske post

Sådan ser naboens udhus ud, efter to håndværkere har sørget for at fjerne de kvadratmeter, der gik ind over Arne Vigelands grund (Foto: Mattis Sandblad/VG).
Sådan ser naboens udhus ud, efter to håndværkere har sørget for at fjerne de kvadratmeter, der gik ind over Arne Vigelands grund (Foto: Mattis Sandblad/VG).

Det er ikke blevet til mange hyggelige nabosnakke over hækken for ægteparret Wenche og Roar Waage og naboen Arne Vigeland.

Lige siden Arne Vigeland i 2008 flyttede til Nesøya lidt udenfor Oslo har naboerne hidsigt diskuteret det udhus, som ægteparret har. Ifølge Arne Vigeland stikker det nemlig ind på hans grund, og det gider han ikke have.

Efter flere års skænderier om udhuset, valgte Arne Vigeland derfor forleden at tage sagen i egen hånd.

Mens naboparret var på ferie i Spanien, hyrede han to håndværkere til at skære udhuset midt over - så det lige nøjagtigt ikke længere stak ind på hans grund.

Se også: 36-årig erkender at have sat ild til sofa

Og det mener han er helt i orden.

- Jeg reducerede det til lovlig størrelse. Så jeg har retten på min side. Det er min grund, siger Arne Vigeland til den norske avis VG.

Se også: Naboen har massakreret vores hæk - hvad gør vi?

Han påpeger samtidig, at han allerede for seks måneder siden, advarede sine naboer om, at hvis ikke de fik fjernet de kvadratmeter af udhuset, som gik ind over hans grund, så ville han alliere sig med et byggefirma.

- Men det er ikke lykkedes med kommunikation, siger Arne Vigeland, som nu har gjort alvor af truslerne og fået savet huset over i to.

Se også: Nabostrid endte i overfald: Mand snittet i ansigtet

Ægteparret, der stadig er på ferie i Spanien, er rystede over, hvad der er sket.

- Vi føler os magtesløse og er meget kede af det, siger deres datter Heidi, som hastede til sit barndomshjem, da hun fik besked om, hvad der var sket.

- Nu får vi fat i en advokat og i kommunen. Naboen har begået hærværk. Det er en sag for politiet, og det er allerede anmeldt, siger datteren til VG.

Bedt om at trække sig

Arne Vigelands beslutning om at save et godt stykke af naboens hus har allerede fået konsekvenser.

For efter flere medier har beskrevet, hvordan striden mellem de to naboer er fuldstændigt ekskaleret, er Arne Vigeland blevet bedt om at trække sig fra sin politiske post i Nesøyas valgkreds' bestyrelse, hvor han har siddet det sidste år.

Kredsen er en del af det konservative norske parti Høyre.

Det skriver Bustikka.

- Jeg havde en samtale med ham tidligere i dag, fordi det er utroligt, hvad der er sket - hvordan det er lavet. Så mangler han både min og valgkredsens tillid, siger leder af valgkredsen Elisabeth Selmer.

- For mig er det uacceptabelt og utroligt, at han kan håndtere en sådan ret, siger hun til VG.

0 kommentarer
Vis kommentarer