B&O har stadig røde tal på bundlinjen

Radio og tv-koncernen Bang & Olufsen ser tegn på fremgang i årets tredje kvartal - men der er stadig røde tal

Radio og tv-koncernen Bang & Olufsen omsatte for 675 millioner kroner i årets tredje kvartal. Det er 20 millioner mere end i samme periode året før, meddeler koncernen.

Resultatet før skat blev et minus på 37 millioner kroner mod 125 millioner kroner i samme periode året før.

Koncernchef Tue Mantoni siger, at i tredje kvartal var der fremgang i Europa.

- I tredje kvartal så vi tegn på forbedringer i vores europæiske forretning, hvilket blev drevet af stor efterspørgsel på vores nyligt lancerede højttalere i særdeleshed og AV-produkter i almindelighed.

- Med den vellykkede lancering af nye produkter og med en stærk pipeline af nye produkter i kommende kvartaler tror vi, at forbedringerne i vores europæiske AV-forretning vil fortsætte, siger Tue Mantoni i en pressemeddelelse.

Omsætningen i Europa voksede med 17 procent efter fire kvartaler med nedgang i omsætningen og lukning af 140 butikker. Men væksten i Europa opvejedes delvist af en nedgang i de ikke-europæiske markeder

I hele perioden på tre kvartaler havde koncernen en omsætning på 2063 millioner kroner mod 2074 millioner i samme periode året før. Der er i hele perioden fortsat røde tal på bundlinjen.

Underskuddet er på 88 millioner kroner. Det er dog mindre end de 167 millioner i samme periode året før.

Bang & Olufsen fastholder forventningerne for hele regnskabsåret 2013/14. Koncernen forventer en omsætning, der ligger moderat over året før samt en bruttoavance, der ligeledes vil ligge lidt over niveauet sidste år.

Aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen betegner regnskabet som værende til den svage side.

- Overordnet er det regnskab til den svage side med flere mislyde. Der er selvfølgelig positive elementer i, at der er fremgang i kerneforretningen.

- Det viser, at lanceringerne har været rigtige, og det vidner om, at kunderne har taget godt imod de trådløse højttalere, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

0 kommentarer
Vis kommentarer