Russisk minister: G7-lande ønsker løsning på gaskrise

Tyskland og andre vil hjælpe med en hurtig løsning på gaskonflikt, siger den russiske finansminister

Ruslands finansminister, Anton Siluanov, siger, at en række rige industrilande fra G20 er parate tit at hjælpe med at løse Ukraines gaskrise.

Siluanov mødtes kort med sin tyske modpart, Wolfgang Schäuble i Washington fredag i forbindelse med et møde i Den Internationale Valutafond, IMF.

- Schaüble og andre er interesseret i en hurtig løsning på gaskonflikten, siger den russiske finansminister.

Støttelån til Ukraine kan ende med kun at gå til gasregninger fra Rusland og banksektoren, mens landets befolkning går hårde tider i møde. Priserne på den russiske gas er samtidig blevet stærkt forøget.

De russiske krav på ubetalt gas er for nylig blevet øget til omkring 11,8 milliarder kroner. Dertil kommer et russisk krav om stærkt forhøjede gaspriser og krav om efterbetalinger af 60 milliarder kroner for flere års rabatter på gas.

Schäuble sagde tidligere, at han og andre finansministre fra de rige industrilande i G7-gruppen arbejder sammen om at løse krisen i Ukraine, og at Rusland må være en del af løsningen.

- Vi er alle enige om, at vi må løse dette i fællesskab. Rusland må være en del af løsningen, og vi ønsker ikke at gøre dette svært for Rusland, siger han.

Rusland kommer til at være en del af G20-topmødet senere på året, siger den australske finansminister, Joe Hockey, der er vært for mødet mellem verdens førende industrinationer i Brisbane senere på året.

Der har været fremsat spekulationer om, hvorvidt Rusland ville blive udelukket på grund af dets annektering af Krim-halvøen.

- Selvfølgelig vil Rusland være med ved bordet, siger Joe Hockey til tv-kanalen CNBC i Washington.

I sidste måned aflyste den uformelle samarbejdsorganisation G7 det planlagte G8-topmøde i den russiske by Sotji til juni. Rusland er gruppens ottende medlem.

0 kommentarer
Vis kommentarer