50 løver må sulte på Krim

Safaripark kan ikke fodre sine dyr, fordi dens bank er blokeret

50 løver ser ud til at måtte sulte ihjel på grund af striden mellem Rusland og Ukraine. (Foto: Safari Park Taigan)
50 løver ser ud til at måtte sulte ihjel på grund af striden mellem Rusland og Ukraine. (Foto: Safari Park Taigan)

Nu bliver en stor flok dyr også ofre for striden mellem Rusland og Ukraine.

50 løver og deres pelsbærende venner er i fare for at sulte ihjel i safariparken Taigan på Krim, fordi stedets bestyrere er blevet nægtet adgang til deres ukrainske bankkonti.

Mange af Krims borgere har ikke kunnet få adgang til deres penge i ukrainske banker, siden Rusland indlemmede området i marts.

Nu er parkens direktør, Oleg Zubkov, bange for ikke at kunne passe ordentligt på de eksotiske dyr.

- Situationen er meget alvorlig. Vi har kun kød nok til et par dage nu, og vi bliver nødt til at finde på noget, siger han.

Løverne spiser godt syv til ti kilo kød om dagen. Det bliver til næsten 500 kilo kød hver dag i hele den zoologiske have, og nu er lageret altså ved at løbe ud.

Umuligt at forklare dyr

Selv om der står stærke kræfter bag safariparkens krise, er det ikke en sag, der er let at forklare et sultent rovdyr.

- Det er umuligt at forklare tigre, at de er blevet ofre for nogle andres politiske ambitioner eller en revolution, siger Oleg Zubkov.

Taigan safaripark ligger cirka 50 kilometer fra Krims hovedstad, Simferopol. Parken huser et væld af eksotiske dyr, som de særlige hvide løver, tigre, giraffer, mini-zebraer, bjørne, strudse, kænguruer, ørne og aber. Parken åbnede i 2012 og ligger på en tidligere sovjetisk militærbase.

Rusland har intensiveret det økonomiske pres på Ukraine, siden protesterne brød ud for flere måneder siden.

1 af 3 50 løver ser ud til at måtte sulte ihjel på grund af striden mellem Rusland og Ukraine. (Foto: Safari Park Taigan)
2 af 3 50 løver ser ud til at måtte sulte ihjel på grund af striden mellem Rusland og Ukraine. (Foto: Safari Park Taigan)
3 af 3 50 løver ser ud til at måtte sulte ihjel på grund af striden mellem Rusland og Ukraine. (Foto: Safari Park Taigan)
0 kommentarer
Vis kommentarer