Børsen giver Danske Bank bøde for ordre-manipulation

Danske Bank får en bøde på 410.500 kroner for at have manipuleret med ordrer på aktier fra medicinalvirksomhed

Fondsbørsen i København, Nasdaq OMX, har givet Danske Bank en bøde på 410.500 kroner, oplyser fondsbørsen ifølge Ritzau Finans.

Bøden er givet, fordi Danske Bank har manipuleret med ordrer på aktier i medicinalvirksomheden AstraZeneca - og dermed brudt børsens regler.

Samtidig har en af bankens ansatte fået en advarsel af børsselskabet.

Ifølge Nasdaq OMX har Danske Bank gentagne gange placeret meget store ordrer på Astrazeneca-aktier for så efterfølgende at trække dem tilbage igen efter få sekunder.

- Samlet set indikerede handelsmønstret, at der ikke var nogen intention om, at de registrerede ordrer skulle føre til handler, skriver Nasdaq OMX ifølge Ritzau Finans.

- De var i stedet designet til i korte perioder at sende signaler til andre markedsdeltagere om et øget udbud af eller efterspørgsel på Astrazeneca-aktier.

Danske Bank påstår ifølge Nasdaq OMX, at ordrerne var reelle.

Børsfirmaet har valgt at antage, at hverken banken eller den ansvarlige ansatte indså, at handelsmønstret var forbudt.

Nasdaq understreger desuden, at Danske Bank stoppede handlerne, da sagen mod banken blev indledt. Derfor kalder Nasdaq OMX også bøden på 410.500 kroner for en bøde i den lave ende af skalaen.

Det er ikke første gang, Danske Bank er blandet ind i en sag om manipulation. I starten af februar blev banken sammen med Realkredit Danmark sigtet i en sag om kursmanipulation for omkring 2,3 millioner kroner.

Seks medarbejdere blev sigtet i sagen, som blev rejst af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK.

Sagen kom frem gennem en intern undersøgelse i banken, der afslørede, at reglerne var blevet brudt i forbindelse med obligationshandler mellem Realkredit Danmark og Danske Bank på erhvervsrealkredit-markedet i 2009.

Efterfølgende udtalte topchef i Danske Bank Thomas Borgen, at sagen har været skadelig for bankens omdømme.

0 kommentarer
Vis kommentarer