Direktør forlader Danmarks største slikfabrik før tid

Efter ni år i spidsen for chokoladefabrikken Toms går direktøren. Der er brug for nyt lederskab, oplyser Toms

Der skal noget nyt til hos chokolade- og slikproducenten Toms. Derfor forlader selskabets direktør Jesper Møller posten, oplyser Toms Gruppen i en pressemeddelelse. Jesper Møller har stået i spidsen for selskabet i ni år.

Bestyrelsesformand i Toms Henrik Brandt siger, at Jesper Møller i mange år har været engageret i at få Toms Gruppen igennem en periode med mange strukturelle og markedsmæssige udfordringer.

- Men vi er blevet enige om, at der nu er behov for nyt lederskab for at bringe virksomheden videre, siger Henrik Brandt om chefskiftet.

Det forventes, at man snart vil være klar til at offentliggøre navnet på en ny direktør hos Toms.

Indtil da vil Villy Rasmussen, der er tidligere formand for Toms Gruppens bestyrelse og nuværende næstformand for Toms Fondens bestyrelse, varetage funktionen som administrerende direktør.

Toms er Danmarks største producent af slik og chokolade, og selskabets historie rækker helt tilbage til 1924, hvor to apotekere - Trojel og Meyer - grundlagde virksomheden.

Det var dog Victor B. Strand, der lagde fundamentet til Toms Gruppens succes, da han i midten af 1950'erne købte Anthon Berg, i 1962 Pingvin Lakrids og i 1971 Galle & Jessen.

Siden opkøbte man det engelske firma Taverner's i 1991. Og i det nye årtusind er Bonbon, svenske Webes og tyske selskab Hanseatische Chocolade GmbH føjet til familien.

Toms Gruppen beskæftiger i dag 1200 medarbejdere, hvor størstedelen arbejder i hovedsædet i Ballerup.

Selskabet har fem fabrikker fordelt i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen. I Ballerup ligger Danmarks største chokoladefabrik, der producerer 15.000 ton chokolade om året. Og på Avedøre Holme ligger slikfabrikken, der producerer 10.000 ton om året.

På de udenlandske fabrikker produceres 4000 ton slik og 6000 tons chokolade om året.

0 kommentarer
Vis kommentarer