60 procent af Kinas grundvand er forurenet

En stor del af Kinas grundvand kan ikke drikkes - selv efter rensning, viser ny rapport

Hele 60 procent af Kinas grundvand er så forurenet, at det ikke kan drikkes, som det er, melder landets statslige medier.

Vandkvaliteten blev i 2013 målt i over 200 store byer over hele landet. Resultatet viste, at 60 procent af grundvandet fik bedømmelserne "meget dårligt" eller "forholdsvist dårligt", viser en ny rapport fra departementet for land og ressourcer, som er blevet offentliggjort af det officielle nyhedsbureau Xinhua.

Vand, der omtales som "relativt dårligt", skal renses, før det kan drikkes, mens vand, der får karakteren "meget dårligt", ikke kan drikkes.

Miljøproblemer og forurening er blevet en betydelig faktor for den kinesiske befolkning, som i stigende grad har kritiseret landets politiske ledelse for Kinas enorme miljøproblemer.

Indbyggere i den nordvestlige by Lanzhou stormede i denne måned butikker for at få få flaskevand, efter at det var blevet kendt, at store mængder af det kræftfremkaldende benzen var lækket ud i drikkevandet.

Ulykken skyldtes en lækage i en olierørledning. De lokale myndigheder var flere dage om at offentliggøre oplysninger om lækagen.

Premierminister Li Keqiang sagde i marts, at Beijing "erklærede krig" mod forurening, da han forsøgte at imødegå den udbredte bekymring over miljøet i dele af befolkningen.

Iagttagere siger, at det vil være overordentligt svært for Kina at ændre kurs, da en ny miljøpolitik vil være i vejen for stærke økonomiske interesser.

0 kommentarer
Vis kommentarer