Mette F. efter ny rapport: Skrøne at svage på kontanthjælp ikke kan arbejde

Tværfaglige teams hjælper de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere til at lave planer om job eller uddannelse. En ny rapport fra Rambøll viser nye veje for svage ledige

For fire ud af 10 lykkes det at få lavet planer med et klart mål om job eller uddannelse, viser en ny rapport fra Rambøll, der har evalueret en landsdækkende indsats. (Arkivfoto/Polfoto)
For fire ud af 10 lykkes det at få lavet planer med et klart mål om job eller uddannelse, viser en ny rapport fra Rambøll, der har evalueret en landsdækkende indsats. (Arkivfoto/Polfoto)

Hjælp os: Er du parkeret på kontanthjælp, og drømmer du om at komme i arbejde? Og får du tilstrækkelig hjælp af din kommune til jobsøgning? Så send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

En målrettet indsats for de allersvageste kontanthjælpsmodtagere har en effekt.

For fire ud af 10 lykkes det at få lavet planer med et klart mål om job eller uddannelse, viser en ny rapport fra Rambøll, der har evalueret en landsdækkende indsats.

Hos DI, Dansk Industri, håber man, at rapporten er udtryk for en ny måde at tænke på.

Se også: Syge bliver parkeret på kontanthjælp

- Vi skal bruge de ressourcer, vi har. Der er brug for alle hænder. Det kan ikke nytte noget, at der går nogen, som har en ressource og et potentiale, der ikke bliver brugt. Så de skal da bestemt hjælpes til at komme ud og få et arbejde, siger underdirektør i DI, Steen Nielsen.

DI's opfordring til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er, at man skal lytte til Rambølls undersøgelse, der viser, at der er et uudnyttet potentiale.

- Og så må resultaterne af undersøgelsen indgå i de overvejelser, som regeringen har, så det ender med, at vi kan udnytte flere af de ressourcer, der er tilstede og få bragt nogen af de svage ledige tættere på arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

Se også: Kontanthjælpsmodtager træt af kommunens spørgsmål

- Det er ikke mangel på interesse fra virksomhederne, der er barrieren, men snarere, om man fra jobcentrenes side er klar til at hjælpe folk videre mod et job, mener han.

Planen er da også, at indsatsen skal føres videre i den nye beskæftigelsesreform, der er på trapperne, men lader vente på sig.

Se også: Kontanthjælpsreform: Nu er far flyttet fra os

Ifølge Mette Frederiksen viser rapporten, at det er en skrøne, at de svageste kontanthjælpsmodtagere ikke vil eller kan arbejde.

Hun er ved at rulle regeringens reform ud med nye krav til netop de svageste i systemet.

Se også: Skal ikke have en kæreste der er på kontanthjælp

Over for Politiken hæfter ministeren sig især ved, at tre ud af fire unge under 30 år i den mest sårbare gruppe drømmer om at komme i arbejde. I gruppen over 30 år gælder det for knap halvdelen.

Den positive udvikling er sket efter, at 17.000 af de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere har fået deres sager gennemgået af tværfaglige teams af socialrådgivere, læger, psykiatere og misbrugskonsulenter.

Indsatsen, der blev tildelt 115 millioner kroner, har løftet dem, der ellers var 'ude af stand til at deltage i aktiv beskæftigelsesrettet indsats', lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer